Veebileht lubab maksta paaridele, kes jäävad igavesti kokku

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Veebileht SwanLuv kutsub abiellujaid üles oma suhtele panustama: nimelt on veebileht valmis paarile maksma abiellumise eest 10 000 dollarit (üle 9000 euro). Kõlab ju lihtsalt? Ent asjal on ka üks konks: lahutamise korral peab paar summa koos intressidega tagasi maksma.

SwanLuv pakub seda summat paaridele, kes saaksid selle eest näiteks oma pulmapeo eest maksta. Kui aga peaks juhtuma, et armastus ei kesta igavesti ja paarike otsustab lahutada, siis tuleb ka raha koos intressidega tagasi maksta. SwanLuvi tegevjuht Scott Avy ütles, et nende veebileht on kui «abielukasiino», vahendab Daily Mail.

Teatavasti on aga kasiinodes nii, et kasiino ei kaota peaaegu kunagi. Samal põhimõttel on üles ehitatud ka SwanLuvi meetod: nimelt neile paaridele, kelle suhe tundub olevat väga tugev, arvutab veebileht spetsiaalse algoritmi abil veidi soodsama intressimäära.

Veebilehelt, mis peaks avalikuks muutuma järgmise aasta veebruarikuus, saab lugeda, et «inimesed, kes on leidnud oma hingesugulase ja vajavad veidike abi, et oma unelmate päev reaalsuseks teha» peaksid kindlasti lehega liituma. Kuigi võiks arvata, et veebileht tunneb heameelt selle üle, kui paar lahutab, üritavad nad  pakkuda tasuta nõustamist paaridele, kel esineb probleeme. Ainuke tingimus on see, et paar peab abielluma kahe aasta jooksul alates veebilehel registreerumisest.

NewsFix korraldas ka tänavaküsitluse ja uuris inimestelt, mida nad niisugusest veebilehest arvavad. «Mulle tundub, et see on üsna riskantne samm. Kui sa usud, et see suhe jääb püsima ja enamik paare ju usub sellesse, siis on asi ilmselt seda summat väärt,» arvas üks mees ja lisas, et selle raha eest saaks ka kenad mesinädalad.

Üks naine aga ütles, et on väga huvitav, et me elame maailmas, kus eeldatakse, et suhted ja abielud purunevad, ning ärgitatakse inimesi raha nimel koos olema. «Selles on midagi, mis on minu jaoks vastumeelne,» tunnistas ta.

Veebileht GeekWire uuris välja, et SwanLuv plaanib lepingutesse panna ka sellise punkti, et abielulahutuse korral vastutab summa tagasimaksmise eest üks partneritest juhul, kui abielu peaks purunema vägivallatsemise tõttu. 

SwanLuv võtab juba vastu inimeste sooviavaldusi ja nad loodavad juba järgmise aasta valentinipäeval teha esimesed väljamaksed. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles