Noor heledanahaline mees: purjus, seksimaias ja ebaviisakas laiskvorst

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

YouGov viis läbi uurimuse, kus päriti, millisest rassist, vanusegrupist ja soost inimesi nad kõige enam väärtustavad ning milliseid vähim hindavad. Ülekaalukalt «halvimateks» peeti kõigis kategooriates noort heledanahalist meesterahvast.

Telegraph kirjutab, et brittidel paluti hinnata positiivsel ja negatiivsel skaalal erinevate vanuseklasside, rasside ja sugude puhul tõenäosust olla aus, intelligentne, hea töötaja, teisi aidata, olla vägivaldne, tarbida uimasteid, juua end purju ja palju seksida. Nii vaadeldi suhtumist 48 erinevasse inimgruppi.

Kõige halvem reputatsioon on noortel heledanahalistel meestel, samas kõige rohkem hinnatud on heledanahalised 60ndates eluaastates naised, neile järgnevad samas vanuses ja sama nahavärviga mehed. 20ndates heledanahalised naised ei skoorinud samuti eriti hästi, jäädes negatiivsel skaalal kolmandale kohale. Nende ja noorte meeste vahele mahtus veel üks vähehinnatud inimgrupp Inglismaal: tumedanahalised, Kariibi päritolu noored mehed.

Noorte meeste puhul peeti kõige tõenäolisemaks, et nad joovad end purju, seksivad ringi, ei viitsi tööd teha ja on ebaviisakad.

Uuringu läbi viinud firma rõhutas, et nad uurisid vaid mainet ja selle tajumist teiste poolt, mitte fakte. Nende andmetes ei ole midagi, mis tõestaks, et inimeste eelarvamustel teatud inimgruppidest ka päriselt alust oleks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles