Kolm head põhjust, miks võiksid kaalu välja visata

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Väga paljudel meestel ja naistel on kombeks end iga päev kaaluda. Me ei pruugi seda endale teadvustada, aga see, millist numbrit kaal parajasti näitab, mõjutab oluliselt meie meeleolu. Kui sa ei taha, et kehakaal su tuju pidevalt rikuks, siis ära kaalu end väga tihti. Või veel parem - viska kaal kodust välja!

Huff Post pani kirja kolm head põhjust, miks võiks kaalu kodust välja visata.

1. See pole kõige täpsem moodus oma saavutuste hindamiseks

Kehakaal võib teatavasti aeg-ajalt kõikuda ja see võib tekitada paanikat neis, kes on harjunud end regulaarselt kaaluma. Kehakaal võib olla tavapärasest suurem näiteks siis, kui oled soolast söönud ja seetõttu ohtralt vett joonud, kuid sellepärast ei tasu kohe arvata, et peaksid dieeti pidama. Lisaks sellele ei näita kaal üldse seda, milline on su tervislik seisund. Ära parem piina end ja loobu kaalust.

2. Tegelikult sa ei saa oma kehakaalu kontrollida (pikas perspektiivis)

Sageli kirjutatakse ja räägitakse sellest, et iga inimene saab ise oma kehakaalu kontrolli all hoida. Tegelikult ei pruugi see päris nii olla. Teadlased on kindlaks teinud, et isegi, kui inimene suudab dieedi abil lühiajaliselt oma kehakaalu kontrolli alla saada, siis pikemas perspektiivis see ei õnnestu. Samuti on leitud, et nn kroonilised dieedipidajad libastuvad varem või hiljem ega suuda oma dieediga lõpuni minna, mis tähendab seda, et lõpuks «võidab» ikkagi keha ja su endine kehakaal taastub. 

3. Sa lased ühel asjal mõjutada seda, kuidas sa ennast tunned ja mida endast mõtled

Sa ise ei pruugi sellele nii mõelda, kuid sinus on palju enamat peale koguka või peenikese figuuri. Kuidas sa tahad inimestele meelde jääda? Kas meeldiva inimesena või kellenagi, kes oli heas vormis tänu pidevale dieedipidamisele? Lõpuks oled sa ju väärtuslik ja armastusväärne hoolimata sellest, kui palju sa kaalud. Ära anna kaalule nii palju võimu, et see saab hakata su elu juhtima. Ela nii, nagu sina tahad, mitte nii, nagu kaal sulle sinu arvates vihjab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles