Kaheksa asja lisaks petmisele, mis võivad suhte purustada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suhted on keerulised. Mõned asjad – petmine, erinevad tõekspidamised või valmidus lapsi saada – võivad suhtele kiire lõpu teha. Ent mõned asjad on niivõrd salakavalad, et esialgu ei pruugigi arvata, et need võivad teid lahku viia.

Lifehack vahendab kaheksa asja lisaks petmisele, mis võivad suhte lõpetada.

  • Sead enda soovid ja vajadused alati partneri omadest kõrgemale. Suhtes on väga oluline see, et partnerid oleksid võrdsed, aga kui sa kedagi armastad, siis peaksid teda esikohale seadma. Pea meeles, et teise inimese armastamine ei tähenda vaid seda, et pead talle korra päevas ütlema «ma armastan sind». Näita oma armastust tegudega.
  • Võtad partnerit enesestmõistetavalt. Kui oled pikka aega ühe inimesega koos olnud, siis võib juhtuda, et sa ei võta teda enam kui romantilist partnerit, vaid näed temas pereliiget. Kui sa ei avalda talle enam armastust, ei tee romantilisi žeste, ei täna teda, siis võib ta tunda, et sa ei hinda teda piisavalt, ja see võib suhte lõhkuda.
  • Sul on emotsionaalne afäär. Mõne eksperdi arvates on emotsionaalne afäär palju kahjulikum kui füüsiline petmine, sest emotsionaalses suhtes jagad sa teisega oma tundeid ja mõtteid. Ta õpib sind väga hästi tundma ja sealt on seksuaalse suhteni väga väike samm. Enne, kui hakkad partnerit petma, proovi oma kallimaga suhet parandada ja ava end kõigepealt temale.
  • Sa ei seisa oma partneri eest. Sina ja partner peaksite moodustama meeskonna. Kui keegi norib või kiusab ühte teist, siis peaks teine tema eest välja astuma. Kui märkad, et teie suhtes see enam nii pole, siis võib-olla on juba liiga hilja suhet päästa.
  • Sa valetad oma partnerile, ka väikeste asjade kohta. Suhe peaks baseeruma aususel ja austusel. Kui sa pole oma kallima vastu aus, siis sa ei austa teda. Ta peaks olema sinu elus üks tähtsamaid inimesi, aga kui sa valetad talle rohkem kui enne, siis ehk oleks aeg tema vastu aus olla ja see suhe ära lõpetada enne, kui see ise hääbub.
  • Kasutad partneri haavatavust/ebakindlust tema vastu. Teisisõnu: sa kontrollid oma partnerit ja see tähendab, et tegemist on agressiivse suhtega. Manipuleerimine on sama halb asi kui füüsiline vägivald. Kui hoolimine on ajendatud armastusest, siis manipuleerimise taga on tavaliselt süütunne. 
  • Distantseerud emotsionaalses mõttes oma partnerist. Sa ei räägi talle enam asju, mida varem jagasid temaga julgelt. Emotsionaalne distants loob teie vahele suure lõhe ja lõpuks ajab see teid sootuks lahku, kui te midagi ette ei võta.
  • Avaldad partnerile survet, et ta muudaks end. Suhtesse astudes peaksid arvestama sellega, et teist inimest pole võimalik muuta. Sa pead armastama kallimat sellisena, nagu ta on nüüd ja praegu, mitte lootma, et ta võib suhte jooksul muutuda. Muutus peab alguse saama tema seest ja ta peab ise seda tahtma, sinu pealekäimine võib teda vaid kaugemale tõugata.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles