Viis sõnumit, mida oma armsamale saata

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Armsamale päeva jooksul toredate sõnumite saatmine tugevdab paarisuhet, on uurijad täheldanud. Seda juhul, kui sõnumite kaudu hoolivust näidata, mitte pisiasjade pärast tülitseda. Uurijad leidsid ka, et positiivse sõnumi väljasaatmine tekitab rahuldustunnet rohkemgi kui selle vastuvõtmine! Kuidas seda siis teha?

Psychology Today vahendab John Gottmani uurimust, kus leiti, et paarisuhte tugevana püsimiseks peab iga ühe negatiivse tunde või tegevuse kohta olema viis positiivset. Niisiis on loogiline eeldada, et pidevalt positiivse suhtluse ärgitamine toidab suhet ning aitab sel stressirohketel aegadel vastu pidada. Üks viis oma suhtetervise eest hoolitsemiseks on saata armastavaid tekstisõnumeid. Siin on viis tüüpi sõnumit, millesarnast võiksid juba täna oma armsamale saata.

1. Kompliment. «Ma armastan su entusiasmi!» «Aitäh, et täna lapsed õigeks ajaks kooli viisid.» «Ma armastan su naeratust.» «Sa oled suurepärane kokk, su uus lasanjeretsept on suurepärane.»

2. Tänu. «Aitäh, et eile pesupesemise enda peale võtsid, ma olin väga väsinud.» «Aitäh, et olid vastutulelik, kui mu sõbrad külas olid.» «Aitäh, et lund lükkasid.»

3. Ühine tore mälestus. «Mulle meenus tookord, kui me hiinakat sõime. Oli tore õhtu, me võiksime seda korrata.» «Aitäh eilse toreda õhtu eest, mul oli seda väga vaja.» «Mul oli sinuga nii tore möödunud aastavahetusel, kordame seda!»

4. Uudishimulik küsimus. «Päeva küsimus: kui sa saaksid valida ükskõik millise riigi, kus elada, siis millise sa valiksid?» «Mis on su lemmikkoht selles linnas?» «Mis filmi sa tahaksid vaatama minna, mis praegu kinodes on?»

5. Rõõmuhetke jagamine. «Sa oleks pidanud täna kuulma meie poega lugemas. Ta on nii palju uusi sõnu õppinud!» «Me nägime tütrega matkates isegi kitse, ta nägu lõi särama, kui loom meie rajale sattus.» «Uus klient tööl – olen nii põnevil!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles