Retsept: talviselt karge jäätisetort piparkoogipõhjal

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Premia

Külmakraadid aknaklaasi taga panevad hinge õhkama millegi eriliselt maitsva ja luksusliku järele, mille seltsis õdusaid talvehetki mööda saata. Premia soovitab selleks puhuks hõrgu jäätisetordi retsepti, mida on tore koos pere või sõpradega valmistada. 

Tordile lisab pühadehõngu piparkookidest valmistatud põhi. Jäätisetordi põhiretsept on lihtne ja igaüks saab sellesse valida oma lemmikjäätised!

Koostisosad

·        1.5 l jäätist (näiteks šokolaadi, maasika ja vanilje)

·        250 g külmutatud marju

·        250 g piparkooke

·        50 g võid

·        Kaunistamiseks šokolaadi

Valmistamine

Tõsta jäätis sügavkülmast toatemperatuurile pehmemaks sulama. Vooderda 24 cm lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga. Purusta piparkoogid ja sega kokku sulatatud võiga. Suru segu koogivormi põhja. Laota põhjale jäätisekihid ja puista kihtide vahele ka külmutatud marju. Aseta kook mõneks tunniks kuni üleöö sügavkülma. Serveerimiseks tõsta tort kümneks minutiks toatemperatuurile sulama. Kasta vorm korraks kuuma vette ja eemalda ettevaatlikult vormist, libista serveerimisalusele. Kaunista jäätisetort külmutatud marjade ja riivitud šokolaadiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles