Kas pimedas treenimine aitab rohkem kaalu langetada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Tahad teada, kuidas treenivad tippmodellid? Väidetavalt ei käi nad enam tavalistes rühmatreeningutes, vaid eelistavad tunduvalt omapärasemaid trenne, näiteks treenivad paljud modellid pimedas ruumis või seovad silma trenni ajaks kinni, kuna see aitab paremaid tulemusi saavutada.

Suurbritannias pakub sellist trennivõimalust näiteks 1Rebeli jõusaal, kus külastajad saavad treenida täielikus pimeduses. Briti naisteportaal Femail otsustas asja omal nahal proovida. 26-aastane Emily Austen võttis osa näidistrennidest, et kindlaks teha, kas selline trenn aitab tõesti saavutada sama head vormi kui tippmodellidel.

Austen kirjeldas, et esimene asi, millega klient 1Rebeli trennis kokku puutub, on meeletult vali hiphop- ja räppmuusika. «Pimedus suurendab neid tundeid, mida sa parajasti tunned: närvilisust, põnevust, frustratsiooni. Iga ruumis olev inimene tajub, et ees ootab midagi väga intensiivset ja ekspertide arvates põletab inimene seal poole rohkem kilokaloreid, sest ta pingutab palju rohkem,» rääkis Austen.

Ainuke inimene, kes on ruumis vähegi valgustatud, on treener. Tema ja ta poksikott on ruumi keskel lambi all, et kõik näeksid, mida tuleb teha. Austeni sõnul tuleb trenni jooksul teha näiteks istessetõuse, kätekõverdusi ja loomulikult ka poksida. «Treener tuletab meelde ka «rääkimise testi»: kui sa oled treeningu lõpus suuteline veel rääkida, siis sa ei pingutanud piisavalt palju,» sõnas ta.

Austen meenutas, et kuigi pimedas ruumis treenides sa ei näe teisi eriti palju, on sul tunne, et te töötate ühise meeskonnana. Algajate jaoks on hea ka see, et sa ei pea piinlikkust tundma, kui teed pause või kui sa pole nii paindlik kui mõni teine treenija. 

«Kui sa ei näe midagi, siis sa ei saa kriitilise pilguga vaadata ennast ega teisi ning sa keskendud ainult treeningule,» sõnas Austen. «Sa ei tunne häbi, oled lõõgastunud ega muretse oma kehakumeruste pärast. Sa ei mõtle, mida teised võivad sinust arvata.»

Emily Austen rääkis, et selles trennis pole tegelikult midagi hirmutavat. Seal on inimesi, kes treenivad regulaarselt, kuid on ka neid, kes pole kunagi varem poksikindaid kätte tõmmanud. Tänu pimedale ruumile treenivad kõik üsna intensiivselt, mistõttu pole mingi üllatus, et selline treeningvorm aitab hästi kaalu langetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles