Kas pirnide söömine võib aidata lisakilosid vältida?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Öeldakse, et kui iga päev üks õun süüa, siis pole tarvis arsti juures käiagi. Nüüd on teadlased kindlaks teinud, et lisaks õuntele tasuks süüa ka pirne, kuna need aitavad kehakaalu normis hoida.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Teadlased viisid läbi uuringu, millest selgus, et pirnide söömine on seotud madalama kehakaaluga. Nimelt need, kes sõid regulaarselt pirne, olid 35 protsenti väiksema tõenäosusega ülekaalulised, kirjutab Daily Mail.

Pirnid sisaldavad ohtralt kiudaineid (üks pirn moodustab umbes 24 protsenti päevasest kiudainete kogusest), C-vitamiini, kaaliumit (umbes 190 milligrammi) ja magneesiumit. Lisaks sellele, et pirnides on palju kasulikke aineid, sisaldavad need maitsvad puuviljad kõigest 100 kilokalorit. Pirnides pole üldse rasva, kolesterooli ega naatriumit.

Teadlased selgitasid, et kehakaalu aitavad pirnid normis hoida tõenäoliselt tänu kiudainete sisaldusele, sest kiudained täidavad hästi kõhtu ja aitavad vältida erinevaid isusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles