Riina Suhotskaja õpetab valima õiget spordijooki ja selle kogust

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Treener Riina Suhotskaja
Treener Riina Suhotskaja Foto: Peeter Langovits/Postimees

Aeroobikatreener Riina Suhotskaja räägib, milline on tema enda vedelikutarbimise rutiin ning jagab liigume.ee lehel soovitusi nii kaalulangetajatele kui juba sportlikuma vormiga inimestele. 

Ühe tunniajalise aeroobikatreeningu ajal joon tühjaks pooleliitrise veepudeli: enne trenni paarsada milliliitrit, umbes klaasi jagu trennis ning ülejäänu pärast trenni. 

Kui suures koguses juua, oleneb palju ilmast ja veekaotusest, mõni võib tunniajalise aeroobikatrenni jooksul kaotada ka kaks liitrit vett – see tuleb siis pärast tasa teha. Tunnises trennis peaks piisama umbes klaasikesest. 

Kes tahab kaalu kaotada, peab kindlasti rohkem vett tarvitama, et aidata organismil jääkaineid välja viia. Kui treening kestab üle kahe tunni, võib käiku lasta spordijoogid, L-karnitiiniga fatburner’id.

Ma armastan enne trenni juua kohvi, eriti hommikul, sest mul on madal vererõhk ja kohv ergutab. Vahel ei mõju see aga trennis hästi ning kõhtu on tekkinud selline krambi- või puhituselaadne tunne. Olen märganud, et kui joon näiteks kohvi kõrvale lisaks vett, siis seda ebameeldivat tunnet ei teki. 

Vahel joon ka aluselist vett, mis tundub mulle kuidagi pehmem ja mahedam ning aitab soolestiku mikrofloorat neutraliseerida. Näiteks olen joonud sünnipäevadel veini kõrvale aluselist vett. Kohv ja vein on happelised joogid, aluseline vesi suudab neid hästi tasakaalustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles