Oksana Tanditil valmis uus kollektsioon «Creature»: iga naine on looduse kaunis teos!

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Oksana Tandit

Tunnustatud Eesti moelooja esitleb Oksana Tandit oma uut autorikollektsiooni «Creature». Üks omanäolisemaid lõpuakorde moeaastale leiab aset Tallinna Kunstihoones, kus tavapärasest erinevas performance’i vormis segunevad publik, modellid, kunst ja mood. 

«Kollektsiooniks leidsin seekord inspiratsiooni kunsti, keha ja disaini sümbioosist. Iga naine on looduse kaunis teos, ka moelooming on kunstnikutöö ning koos moodustavad nad kordumatu terviku,» räägib Oksana Tandit. «Kollektsioon jutustab loo tänapäeva kosmopoliitsest naisest, kes ühendab oma riietuses osavalt naiseliku ja maskuliinse joone, olles autoriteetne, kartmata olla ühtlasi võrgutav ja šikk.»

Kollektsioonis kohtab klassikalist ruudumustrit ja moodsat lõiget ühendavaid pükskostüüme, disainerile iseloomulikuks kujunenud kombinesoone, vesti ja pintsaku põnevaid kooslusi ning pilkupüüdvaid siidist õhtukleite. Käsitööna valminud kollektsiooni iseloomustavad Oksana loomingule omased selgelt väljajoonistunud siluetid, põnevad detailid ning kõrgmoele omane täiuslik viimistlus ühendatud praktilise kantavusega.

Kollektsiooni värvigammas kohtab puhast öösinist, musta ja vesihalli, kevadsuvist hõngu lisavad loodusvalge ja korallitoon. Kvaliteetsed materjalid nagu täissiid, vill, siiditaft ja peenvillane krepp, tagavad rõivaste vastupidavuse ja hästiistuvuse, tehes need garderoobi asendamatuteks elementideks mitmeteks aastateks.

Oksana Tandit on Eesti tunnustatud disainer ja moesaate «Kreatiiv» autor ning saatejuht ETV+ kanalis. Oksana kollektsiooni esitlus toimub 15. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles