Allergiku võib ohtu seada ka partneri suudlus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teatavate toitude suhtes tugevalt allergilised isikud peaksid lähedastele välistatud söökidest kindlasti rääkima.
Teatavate toitude suhtes tugevalt allergilised isikud peaksid lähedastele välistatud söökidest kindlasti rääkima. Foto: SCANPIX

Toiduallergia mõjutab ka neid, kel ülitundlikkust söögi suhtes ei esine – eriti allergikute partnereid. Pärast keelatud toitude söömist võivad nad suudlemise, puudutamise ja armuvahekorra teel allergilise kallima eluohtlikku olukorda asetada.

Varasemalt on allergikute partneritele räägitud hammaste harjamise ja kätepesu vajalikkusest toidutegemise ja kurameerimise vahepeal, kirjutas Time.com.

Ameerika allergia, astma ja immunoloogia akadeemia presidendi doktor Sami Bahna sõnul säilib uue uuringu kohaselt ohtlik toit süljes (või spermas) kuni 24 tundi. Paraku ei pruugi hammastepesu ega muud pingutused puhtusehoidmiseks allergia ohte kõrvaldada.

Parim ennetus on toidust hoidumine kõigile – vähemalt 16 kuni 24 tundi enne intiimsusi. New Yorki ülikooli kliinilise juhendaja ning arsti doktor Clifford W. Bassetti sõnul peavad allergikud teadma, et intiimne kontakt kahtlaseid toite või ravimeid tarbinud isikutega võib tekitada probleeme. Seega peaksid tugeva toiduallergiaga inimesed kindlaks tegema, et ümbritsevad teaksid, mis sööke igas olukorras vältida.

Arsti hinnangul on teatud ainete suhtes ülitundlike inimeste jaoks eluliselt oluline rääkida allergiast enda sõprade, kolleegide ja partneritega. Bassett peab lausa teatavaks kohustuseks, enda ja lähedaste ees, eluohtlike tagajärgedega allergiatest teavitamist, kuna see võib päästa elusid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles