Habe võib mehe kohta nii mõndagi paljastada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Teadlased tegid uuringu, millest selgus midagi väga üllatavat habemega meeste kohta: nimelt näitas uuring, et habemega mehed võivad olla seksistlikumad kui nende sileda lõuaga sookaaslased.

Uuring tehti USA ja India meeste seas. Meestel paluti vastata erinevatele küsimustele ja nende vastustest selgus, et habeme ja ka vuntsidega meeste vastustes oli rohkem vaenulikku seksismi kui nende meeste vastustes, kel polnud näokarvu, kirjutab Glamour.

Uuringu kaasautor Julian A. Oldmeadow selgitas, et vaenulikule seksismile viitasid sellised väited nagu «enamik naistest peab süütuid kommentaare seksistlikeks» ja «naised tahavad võimu vaid selleks, et mehi kontrollida». Parema alatooniga väidete hulka kuulusid näiteks «mehed peaksid naisi hindama ja kaitsma» ja «mees peaks hea naise pjedestaalile seadma».

Leebemade väidete suhtes polnud vahet, kas mehel oli habe või mitte – uuring näitas vaid seda, et näokarvadega mehed nõustusid pigem vaenulike väidetega. 

Teadlased oletasid, et kuna habet seostatakse mehisuse ja domineerimisega, kasvatavad habet pigem vanamoeliste tõekspidamistega mehed, kes usuvad, et mehed on naistest igatahes tugevamad. Seega kui mõni habeme või silmatorkavate vuntsidega mees tekitab sinus ebamugavust, siis võib-olla on see tunne õigustatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles