Õpetajad võtsid vastu õpilaste tahtmist tüdrukutel koolitunnis meigi maha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljudes koolides võivad õpilaste rõivavalikud tekitada diskussiooni – mida sobib kooli selga panna ja mida mitte? Mõned koolid on selle probleemi lahendanud ja kehtestanud kõigile kohustuse koolivormi kanda. Kuidas on aga lugu meikimisega?

Austraalias uuritakse praegu omapärast juhtumit: nimelt väidab rühm õpilasi, et kaks õpetajat alandasid paari tüdrukut, võttes vastu õpilaste tahtmist neil klassi ees meigi maha. Sündmus leidis aset Cairnsi linnas asuvas koolis, kirjutab RedBook.

Uurimise all on kaks õpetajat, üks mees- ja teine naissoost. Väidetavalt panid õpetajad paar 8. klassi tüdrukut klassi ees ritta seisma ja võtsid neilt vägisi meigi maha. Õpilaste sõnul kasutasid õpetajad meigi eemaldamiseks oma sõrmi. Peamiselt olid neiud meikimiseks kasutanud jumestuskreemi ja ripsmetušši.

Kuigi kõnealuses koolis on keelatud meiki kanda, on lapsevanemad marus, et õpetajad midagi sellist tegid. Vanemate hinnangul oleks saanud ka teistmoodi tüdrukutele selgeks teha, et koolis ei tohi meiki kanda. «Seda oleks saanud teha privaatsemalt ja ma pole üldse kindel, et õpetajad peaksid õpilasi niimoodi katsuma,» sõnas üks lapsevanem.

Koolidirektor Angela Toppin pole juhtumit veel kommenteerinud, kuid kohalik haridusamet kinnitas, et juhtumit uuritakse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles