Vaata, kuidas jõuluvanad end enne pühi vormis hoiavad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Londonis asuv The Ministry of Fun jõuluvanakool hoolitseb selle eest, et jõuluvanad ei unustaks rahva ootusi ja jätaks endast alati laitmatu mulje. 

Pühade ajal võivad jõuluvanad rahus pidusööke nautida, kuid praegu tuleb neil veel kõvasti trenni teha, et kiirel tööajal jätkuks võhma kinke tõsta ja lumes sumbata. Selleks võtavad nad osa treeninglaagrist, kus tehakse joogat, vesiaeroobikat, sõidetakse siserattaga, joostakse jooksulindil ja tõstetakse ka parajalt raskusi. 

The Independant vahendab, et jõuluvanakooli mõte tuli endisel klounil James Lovellil pähe siis, kui talt telliti kaubamajja jõuluvana. Prooviesinemistele ilmusid aga näitlejad, kelle sooritus osutus suureks pettumuseks. «Valdavalt ei olnud neil selle vastu üldse huvi,» sõnas ta. «Neil oli vilets hääl ja nende riietus oli täiesti mööda. Kui sult tellitakse jõuluvana, siis ta peab oleme tasemel, sest iga tema kohtumine lapsega peab jätma kõige imelisema mulje.»

Nüüd õpetab Lovell aastas välja umbes 30 jõuluvana. Koolitusel õpetatakse meestele jõuluvanade ajalugu, etiketti ja esitlust. Jõulutaatidele tehakse selgeks, millised on kõige populaarsemad mänguasjad; kuidas öelda kümnes erinevas keeles «Häid jõule!»; kuidas naerda ja kõndida nagu ehtne jõuluvana ning kuidas saada hakkama üleannetute või häbelike ja hirmunud lastega.

Jõuluvanakoolis kostüümi osas järeleandmisi ei tehta. Kuub peab olema laitmatu ja modernsete detailideta. Näiteks peab vööl olema kindlasti messingust pannal ja see ei tohi jääda kõhu peale, vaid peab toetama kõhtu altpoolt. Saapad peavad olema mustad ja läikivad. 

Kui jõuluvanad lähevad tööle, peavad nad eemaldama esemed, mis õige jõulutaadi kuvandiga kokku ei käi. Näiteks ei tohi neil olla käekella ja kui kui mehel pole omal pikka habet, peab ta enne kunsthabeme ette panemist lõua korralikult puhtaks ajama. 

The Ministry of Fun jõuluvanakooli õpilased saavad tööd kaubamajades ja kõiksugu jõuluüritustel, kuhu oodatakse tasemel taati. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles