Talvetrendid juustes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kas talve saabumine tähendab üksnes ära ludutud, elektrit täis juuste metsa? Oh ei – olemas on ka hulk inspireerivaid trendisuundi, millega oma soengule uus elu sisse puhuda!

Foto: Evita Peroni

Mis tuuled siis peas puhuvad? Üllatustest puudust pole. Intrigeerivaks trendihitiks on tõusnud ülilühike poisipea pika tukaga. «Samuti on endiselt teemaks külgedelt lühikeseks aetud soeng, kuhu saab ka juuksetattoo kujundada. Lõuend missugune!

Pikkade lahtiste juuste puhul on kõige moekamad kiharad kerges laines – tekstuuri lisamiseks ja lokkide kindlustamiseks piisab spetsiaalsest lokikreemist või spreist. Õlgadeni juuksed eelistavad seltsiks pikemat tukka – sellise soengu puhul on märksõnadeks tõusin-just-voodist-väljanägemine ehk kerge sasipea! Seitel sobib nii äärde kui ka keskele ning joon olgu pigem sirge.»

Kui oled oma tagasihoidlikust juuksetoonist tüdinenud, siis sellegi vastu leiab trendipaletilt tõhusat rohtu. Juuksur Heli Lina soovitab põnevatest värvitoonidest proovida lillat, halli, maasikat, rohelist või punast. Blond võiks sel hooajal olla kergelt toonitud. «Kokkuvõttes on värvid väga moes, kuid need peavad kandja nahatooni ja isikupäraga ka kokku sobima.»

Foto: AFP / Scanpix

Lihtsad ja stiilsed soengud naistele

Hobusesaba on üks kiiremaid ja šikimaid soenguid, mida kodustes tingimustes teha. Heli lisab, et hobusesaba annab välimusele tubli annuse nooruslikkust ning kui kinnitada saba veidi kõrgemale ja tugevalt, saab ka nägu loomuliku pingulduse – kortsud on siuhti kadunud. Päris kaval nipp! Tänavune trend on toonud hobusesaba allapoole, kuklale, kus see mõjub tagasihoidlikult ja lihtsalt.

Krunn, samuti kerge ja elegantne viis juukseid kinniselt kanda, on tänavuseks talveks kolinud aga korrus kõrgemale ehk täitsa pealaele. Nii kõrgel püsimiseks tuleb krunn ka kõvasti külgedelt kokku tõmmata – tulemus on viisakas ja põnev.

Foto: Evita Peroni

Pidudeks tasub juuksed kinnitada vaid ühelt poolt ning

mõjud kohe korrektselt ja sätitult. Soovi korral lisa mõni peenutsev peaehe. (Evita Peroni peapael 38.- ja klamber 26.-) Juuksur Heli arvates on ka volüümikad juuksed alati ilusad ja mõjuvad värskelt ning nooruslikult, selle saavutamiseks on kõige lihtsam viis kasutada väikseid krepptange, millega juuksejuurele salajased kohevuslokid võluda. Endiselt on moesoosikud ka mitmesugused  punutised, mida saab vormida näiteks lilledeks või eritehnikas patsideks.

Foto: Egert Kamenik

Midagi hoogsat ja iseloomukat meestele

«Meeste soengumood on tõusnud naiste lõikustega samale tähtsusastmele – maailm kiidab nüüd retrohõngulisi suundi ja tõstab tuhast Elvise soengu – pikk tukk ja soovi korral ka pikemad juuksed,» teab Heli rääkida. «Endiselt on väga moes habeme-vuntsi kombo ning seda soosib ka lähenev jõulu(vanade)aeg. Näokarva stiil tuleks kooskõlastada juukselõikusega – habe ja vuntsid olgu sellel hooajal kujundatud.» Stiilseid habemelõikusi teostavad tänapäeval paljud juuksurid, sealhulgas Heli, kes on selleks läbinud spetsiaalseid koolitusi. Nii et ise leiutamise asemel võib habemestilistika usaldada ka professionaali hoolde.

Foto: Martin Perens

MEESTELE

1. Keltic Krew habemeõli Warrior (kuninghabe.ee) 50 ml 14.95 Kanna paar tilka peopessa ja habemesse. Silub, niisutab, pehmendab.

2. Edwin Jagger vuntsivaha (kuninghabe.ee) 12.- Bergamoti-sidruni aroomiga vaha annab vuntsidele kauni vormi.

3. Sundãri neemipuu peanahaõli 100 ml 45.- Jahutav õli, mis tasakaalustab rasueritust ning aitab vaimse väsimuse ja stressi vastu. Masseeri õli peanahka 30 minutit enne pesu. Õli ergutab vereringet, tugevdab karvanääpsu ning on hea abiline ka juuksemuredega meestele.

4. La Biosthetique Molding Cream 75 ml 20.- Lühikeste ja liikuvate soengute viimistlemiseks sobiv kerge, siluv, läiget lisav soengukreem. Toob välja lõikuse detailid, sobib ka habeme silumiseks.

5. Londa Velvet Oil juukseõli 17.40 Õli taastab ja annab juustele terve välimuse neid raskeks muutmata.

6. L’Oréal Studio Line Indestructible juuksegeel 150 ml 4.69 Ülitugevalt fikseeriv juuksegeel, mis annab superläike soengut kõvaks või kleepuvaks muutmata. Ideaalne peosoeng lausa 24 tunniks!

Foto: Martin Perens

SOENGUTEGEMISEKS

1. Cutrin Chooz tugev multisprei 13.50 Hooldava koostisega sprei lisab juustele kohevust ja läiget, kaitseb kuumuse ja kuivamise eest ning sobib ideaalselt rulli- ja föönisoengute alustalaks.

2. Garnier Fructis Thick & Gorgeous Blow Out föönitamiskreem 150 ml 5.99 Kuumakaitsega juuksekreem muudab juuksed paugupealt paksemaks ja kohevamaks. Koostises olev Fibra-Cylane täidab föönitamise ajal juuksekarva seestpoolt, samal ajal kui toitvad koostisosad juuksepinda siluvad.

3. Cutrin Chooz geel Anti-Frizzer 13.50 Kräsu kontrolli all hoidmine on sellele geelile käkitegu! Lisaks muutuvad juuksed siidiselt pehmeks, läikivaks ja kergesti käsitletavaks. Kanna toodet niisketesse või kuivadesse juustesse.

4. Macadamia meresoolasprei 27.40 Sasipea ja kergete lainete tegemiseks loodud meresoolasprei lisab juustele tekstuuri ja annab hoidvuse. Makadaamida- ja argaaniaõli parandavad ja tugevdavad ning E-vitamiin lisab elujõudu. Kanna kuivadesse või niisketesse juustesse.

5. L’Oréal Studio Line Curl & Gloss juuksevaht 200 ml 4.69 Siidi mikrokiude sisaldav juuksevaht annab lokkidele elastsust ja läiget ning muudab soengu püsivaks. Tugevamate lokkide saamiseks kanna salgukaupa niisketele juustele.

6. Macadamia lokke esile toov kreem 21.75 Kerge mittekleepuv kreem toob esile pehmed ja õrnad lokid ning hoiab neid kindlalt vormis. Viimistlev vahend taltsutab lendlevaid juukseid ja saab jagu kahupeast. Kanna väike kogus kreemi niisketesse juustesse.

7. Elnett Satin juukselakk 200 ml 5.99 Legendaarne, eriti tõhusalt fikseeriv lõhnatu lakk on armastatud paljude staaride seas ning kuulub soengutegemise klassika hulka. Tänu eriti peentele osakestele jääb soeng liikuv, samas püsiv.

8. La Biosthetique Glossing Spray pihustatav soenguläige 150 ml 24.- Kerge, õhuline, kirsilõhnaline läikesprei annab soengule viimase lihvi ja sära juust raskeks muutmata. Silub juuksepinna peegelsiledaks ja toob esile juukse struktuuri.

Foto: Martin Perens

HOOLDAMISEKS

1. Sundãri neemipuu ja kookose juukseõli 100 ml (sundari.ee) 45.- Talveaega sobib ideaalselt taastav õlimask. Lase mõjuda 30 minutit või kogu öö ja pese välja – juuksed jäävad terved, läikivad, tugevad ning katkevad 50% vähem.

2. Wella SP Luxeoil keratiini hooldav kreempalsam 21.20 Talvekülmast räsitud juuste parim turgutaja kaitseb kiharaid välispidise stressi eest ja hooldab neid sügavuti argaania-, mandli- ja jojoobiõliga. Juuksed saavad korraliku niisutuse ja elujõu.

3. John Frieda Luxurious Volume 7-day juuksehooldus 17.70 Duši all kasutatav hooldus sisaldab ohtralt proteiini ja keratiini, mis muudavad õhukesed juuksed märgatavalt tihedamaks ja volüümikamaks tervelt seitsmeks päevaks.

Kuidas juukseid talvel kaitsta? Soovitab Heli Lina:

«Talv on juuksevaenulik aastaaeg – see lõhub, kuivatab ja jagab staatilist elektrit. Soovitan valida niisutava šampooni ja pesta juukseid mitte rohkem kui kolm korda nädalas – lase peanaha loomulikul niisutusvõimel tööd teha! Ka viimistlusvahend hoiab juuksed tervemana ja kaitseb neid külma eest. Lisaks võiks talvisel perioodil ka sügavtoitvaid maske teha, nii püsivad juuksed terve külma hooaja kaunid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles