Naine sai rasedusest teada vaid mõni tund enne sünnitust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kõlab uskumatult, kuid aeg-ajalt tuleb ikka ette juhtumeid, kus naine pole teadlik sellest, et ta on lapseootel. Nii juhtus Uus-Meremaal elava Charlene Wellsiga, kes läks kõhuvaluga haiglasse, kus talle teatati, et naine on rase.

28-aastane Wells arvas, et kõhuvalu võib tingitud olla neerukividest, kuid tegelikult ütles arst talle, et ta on 40. nädalat rase ja peab sünnitama. Wells sünnitas veel samal päeval poisslapse, kes oli väga hea tervise juures, kirjutab Glamour.

Ilmselt panevad sellised lood imestama, et kuidas on võimalik mitte teada, et sa oled rase? See pole sugugi tavapäratu. Teadlased on kindlaks teinud, et umbes üks naine 475 lapseootel naisest saab oma rasedusest teada üsna hilises staadiumis. Facebookis on tehtud koguni ingliskeelne toetusgrupp naistele, kes on selle läbi elanud.

Arstide hinnangul võib see juhtuda näiteks siis, kui naisel pole tüüpilisi raseduse sümptomeid. Näiteks ei piina teda hommikune iiveldus ja ta ei märka, et tema kõht on kasvanud. Ka ebaregulaarne kuupuhastus võib olla põhjuseks – naine ei pruugi midagi kahtlustada, kui tal on alati «päevad» korrapäratult olnud.

Wells tunnistas, et teda painas valu alaseljas, kuid ta arvas, et põhjuseks on see, et kokana peab ta väga palju püsti seisma. Ta võttis ka kaalus natuke juurde, kuid ta ei pööranud sellele erilist tähelepanu.

«Enamasti on inimestel üheksa kuud aega valmistuda. Meil oli kõigest üheksa tundi,» ütles Wellsi elukaaslane Eamon Parkes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles