Viis märki, et sul on vaja emotsionaalselt terveneda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Meie elu raputavad erinevad stressirohked või isegi emotsionaalselt purustavad sündmused, mis jätavad meie hingedesse mõrad või teevad need suisa katki. Rasketest aegadest üle saamiseks ja edasi liikumiseks on erinevaid viise, olgu selleks enda sisse vaatamine, konfrontatsioon, meditatsioon või lihtsalt haavu parandav aeg.

Aga esimene oluline samm emotsionaalse tervenemise teel on tunnistamine, et sul on seda tarvis ning sa pead laskma sel juhtuda, kirjutab Higher Perspective. Siin on viis märki, et see aeg on käes.

1. Sa mõtled pidevalt üle. Kui meil on vaja emotsionaalselt paraneda, aga me ei taha sellega tegeleda, kipume me enda tähelepanu kõrvale juhtima. See lõppeb tundega, et su peas on muutunud liiga lärmakaks ning sa kipud ülemõtlema. Kaasa toob see loomulikult stressi ning produktiivsuse üleüldise languse. Ole oma meelega hell ja luba endal paraneda.

2. Sa oled vanas rutiinis liigselt kinni. See võib väljenduda eri viisidel – näiteks kipud sa pidevalt maanduma sama sorti töökohtadele või tõmbad sa ligi üht ja sama tüüpi partnereid, kes sind õnnetuks teevad. Tundub, nagu sa ei suudaks oma mustritest välja murda. Võib-olla sa isegi tunnetad, et su tunnetes möllab torm, kuid ei oska täpselt aru saada, mis on valesti. See on selge märk, et sul on vaja terveneda.

3. Sul napib intuitsiooni. Intuitsioon või sisetunne on su võime hinnata, mis juhtuma hakkab, enne kui asjad reaalselt juhtuvad. Tavaliselt tekib see oskus läbi kogemuse, kuid vahepeal emotsionaalne trauma takistab meil oma kõhutunde järgi toimimast.

4. Sa kipud mõtlemise asemel reageerima. Kui sul on hädasti vaja emotsionaalselt terveneda, reageerid sa tõenäoliselt kõigile ja kõigele valuliselt ja tormakalt, ilma pikemalt järele mõtlemata. Iga väikseimgi asi võib sind endast välja ajada.

5. Sa ei suuda kedagi usaldada. Tõsiseim märk, mis näitab, et sul on vaja lasta endal terveneda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles