Kolm hirmu, mis takistavad püsisuhte loomist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Oled tüdinud olemast vallaline või koos meestega, kes ei taha end siduda? Põhjuseks, miks naised ei pruugi sobivat partnerit leida, võivad olla nende endi hirmud.

Suhtenõustaja Christian Carter selgitas, kuidas võidakse ise suurepärasele suhtele takistuseks olla, kirjutas yourtango.com.

Kas järgmine olukord tuleb tuttav ette? Olete sõpradele väljas ja räägite maast-ilmast, kui ühtäkki kaldub vestlus tüüpilisele teemale – armastus ja suhted. Sõbrannade jutustatud lood võivad olla küll toredad ja sõprade üle on kindlasti hea meel, aga olles ainuke, kes pole hästi toimivas suhtes või on vallaline, võib sattuda ebamugavasse olukorda.

Miks suhted ühe jaoks töötavad ja teise jaoks mitte? Carter on aastaid nõustanud naisi meeste ja suhete teemadel ning leidnud, et põhjuseks, miks püsitakse vallalisena, kui seda tegelikult ei soovita, on tihti kolm levinud hirmu.

Hirm jääda igavesti üksi

Tahad seda tunnistada või mitte, aga kui oled vallaline ja selja taga on mõned pettumust valmistanud suhted, siis peitub ilmselt kusagil ajusopis hirm, et õiget partnerit ja suhet ei leita kunagi. See kartus võib ilmneda eriti juhul, kui antud eluetapis plaaniti juba tõsises suhtes olla.

Mehed tunnetavad, kui naine üksindust kardab. See muudab mehe nägemust kaaslasest ja mõjutab, kuidas ta end naise juuresolekul tunneb. Püsivas hirmus, et õige mees ei pruugigi välja ilmuda, võib väga tõenäoliselt ka sobiva partneri silmapiirile ilmumisel ta endast kogemata eemale tõugata.

Hirm meest kaotada

Tutvuse alguses mees ja naine tavaliselt hindavad üksteist ning näitavad end parimast küljest. Oled aga kunagi sattunud mehe otsa, kes algusest peale hirmutavalt käitub, oodates suhtest liialt palju, muutudes kontollivaks ning omavaks? Kui välja arvata tõeliselt ebastabiilsed mehed, siis tavaliselt peitub sellise käitumise taga hirm naist kaotada. Püüdes selliste tehnikatega kaaslast endale hoida, peletatakse ta hoopis kaugemale.

Tegelikkuses käituvad ka mehe kaotuse hirmus naised sarnaselt, vahel isegi paari kohtamise järel. Võidakse ilmutada omandihimu, armukadedust või liialt muretseda – kõik need tahtmatud tunnete ja hirmude väljendused võivad kaaslasele tunduda eemaletõukavad. Mehed tajuvad, kui hirmust neid kaotada, hakatakse teisiti käituma ning see võib nende tunded maha jahutada – eriti suhte algfaasis.

Hirm, et mees sarnaneb endise kallimaga

Kui oled lõpetanud halva paarisuhte, tuleks emotsioonide rahunemiseks aega võtta. Sel juhul ei tunta uue kohtingukaaslase leidmisel kiusatust teda endise mehega võrrelda ning vanade tunnete ja mustrite põhjal hinnata. Kui emotsionaalsest sidemest minevikuga ja sinna kuuluvatest hirmudest ei loobuta, jäädakse iseenda teele ette ning vanad probleemid viiakse üle järgmisesse suhtesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles