Uuring: tüdrukud kasvavad üles teadmisega, et nad teenivad poistest vähem

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ilmselt ei tule see kellelegi üllatusena, et naised saavad vähem palka kui mehed. Ent Suurbritannias koostati värske raport, millest selgub, et tüdrukud kasvavad üles eeldusega, et nad saavadki poistest vähem palka. 

Raporti jaoks küsitleti tüdrukuid ja poisse vanuses 14–19 ning neilt uuriti, kui palju tahaksid nad täiskasvanutena teenida. Raportist võib välja lugeda, et noored naised eeldavad, et nende palk on meeste omast seitsme protsendi võrra madalam, kirjutab Glamour.

Lisaks sellele tunnistas enamik tüdrukutest, et nad ei ole eriti kindlad selles, et leiavad kunagi töö, mis teeks neid õnnelikuks. 30 protsenti neidudest ütles, et neil pole enda arvates piisavalt teavet, et leida rahuldust pakkuv töökoht; noormeestest arvas sama 24 protsenti.

Teadlaste hinnangul saaks seda olukorda muuta, kui pakkuda neidudele rohkem karjäärinõu ning tuua neile näiteid naistest, kes teenivad väga suuri summasid aladel, kus tavaliselt domineerivad mehed. Raporti kokkuvõttes märgivad teadlased, et kui me soovime noorte naiste palgaootusi muuta, tuleks julgustada neid aktiivsemalt tegutsema näiteks finants- või ehitusvaldkonnas, kus palgad kipuvad olema suuremad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles