Kümme asja, mida usaldusväärsed inimesed kunagi ei tee

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Usaldusväärsed inimesed tahavad luua häid suhteid nii oma sõprade, klientide kui ka kolleegidega. Selleks, et teiste usaldust võita, pane tähele, mida usaldusväärsed inimesed kunagi ei tee.

1. Nad ei klatši

Usaldusväärsed inimesed hindavad häid vestlusi, kuid nad ei spekuleeri kunagi tuttava või kolleegi eluolu üle. Nad teavad, et oletuste tegemine on rumal, sest inimeste käitumist mõjutavad paljud faktorid. Nad ei naudi vastasseisu, kuid nad ei räägi teiste selja taga kunagi inetusi, kirjutab Lifehack.

2. Nad ei räägi edasi neile usaldatud saladusi

Usaldusväärsed inimesed teavad, millal tuleks oma suu kinni hoida. Neil võib tekkida kiusatus mõni saladus välja rääkida, ent nad ei tee seda, sest neil paluti suu kinni hoida.

3. Nad ei kanna maski

Usaldusväärsed inimesed teavad, kes nad tegelikult on. Nad ei pea kandma erinevaid maske sõltuvalt sellest, kellega nad parajasti koos on. Nad võivad mõningaid jututeemasid teatud inimeste seltskonnas vältida, sest nad teavad, et see teema võib vestluskaaslast ärritada. Kuid üldiselt on nad avameelsed ega teeskle.

4. Nad ei varja oma vigu ja puudujääke

Usaldusväärsed inimesed aktsepteerivad end sellistena, nagu nad on. Tänu haavatavusele võib vahel olla lihtsam teistega kontakti leida, seega räägivad usaldusväärsed inimesed ka oma halbadest otsustest, vigadest ja läbikukkumistest.

5. Nad ei teeskle

Usaldusväärsed inimesed teavad, et ainulaadne moe- või muusikamaitse on pigem väärtuseks, seega nad ei ütle kunagi, et neile meeldib midagi, mida nad tegelikult vihkavad. Nad ei tee seda isegi siis, kui teavad, et see aitaks neil teiste poolehoidu võita.

6. Nad ei määri teistele mett mokale

Usaldusväärne inimene kohtleb kõiki austusega. Ta ei palu meeleheitlikult teistelt teeneid, sest teab, et enne peaks tema omalt poolt tõestama, et ta on seda teenet väärt. Usaldusväärne inimene oskab teistele näidata, et teised on tema jaoks väärtuslikud.

7. Nad ei jaga lubadusi

Usaldusväärne inimene peab alati oma sõna. Ta ei kurda, et tal on väga tihe graafik, sest see näitaks lihtsalt teistele, et ta ei oska oma aega jagada ja on võtnud endale liiga palju kohustusi. Usaldusväärne inimene tegeleb üldiselt vaid vajalike asjadega, ta ei koorma oma päevakava mõttetustega.

8. Nad ei kritiseeri teisi

Usaldusväärsed inimesed aktsepteerivad teisi ilma küsimusi esitamata. Nad teavad, et pole mõtet teisi maha teha ega kritiseerida, sest keegi meist pole täiuslik. Negatiivsed sõnad ei too kunagi kaasa positiivseid tegusid.

9. Nad tunnustavad teisi

Usaldusväärsed inimesed oskavad hinnata ja tunnustada neid, kes on neid aidanud. Nad on kindlad oma oskustes, kuid nad teavad, et üksinda tegutsedes ei pruugi nad üldse kaugele jõuda. Edukus kaasneb tavaliselt hea meeskonnatööga.

10. Nad ei arva, et teavad kõike

Usaldusväärsed inimesed ei karda eksida. Nad tahavad iga päev midagi uut õppida. Nad võivad olla kangekaelsed, kuid nad teadvustavad endale, et nad ei ole jõudnud elus veel kõike õppida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles