Eesti kõige nunnum issi: hetk perega ongi hetk iseendale

Esme Kassak
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotokonkursi Eesti kõige nunnum issi kolmanda koha võitja Taavi Valner pisibeebiga.
Fotokonkursi Eesti kõige nunnum issi kolmanda koha võitja Taavi Valner pisibeebiga. Foto: Taavi Valner

Isadepäeval, 14. novembril kuulutati Artise kinos välja Hipsiku korraldatud fotokonkursi tulemusena Eestimaa kõige nunnum issi, kelleks osutus Enri Paumets.

Isadepäeva hommikupoolikul tegeles lastega Pipi, üheskoos söödi kringlit ning pärast võitjate väljakuulutamist oli peredel võimalik vaadata retromultikat «Muumitroll ja punane komeet».

Kuna konkursi võitnud pere veidi üle aastane pisipõnn oli muumimultika vaatamiseks pimedas kinos veel väike ja püsimatu, siis otsustas pere jätkata isadepäeva tähistamist kodusemas õhkkonnas.

Perekond Paumetsade võidufoto tegi ema Jaana, kes esitas pildi ka konkursile, alles mõni päev hiljem sellest ka meest teavitades. Eestimaa kõige nunnum issi Enri Paumets vastas ka mõnele naine.postimees.ee küsimusele.

Kõigepealt palju õnne! Kes tegi võidufoto?

Aitäh! See oli sünnitusmajas tehtud siis, kui poeg sündis. Ta on suht vastsündinu sellel pildil. Naine tegi pildi.

Järelikult ei olnud pilt konkursil osalemise eesmärgiga tehtud?

Konkursil osalemine tuli mulle suure üllatusena. Sain sellest hiljem teada.

Kui meesterahvale ütelda «nunnu», siis ei ole ta ilmselt väga vaimustatud. Kuidas on nunnu issiga?

Kui öelda lihtsalt «nunnu», siis jah... Aga «nunnu issi» kõlab täitsa mõnusalt, teist nime ei oskakski pakkuda sellele konkursile. Väga kihvt!

Isadepäeva traditsioonidest on teie pisipere puhul ilmselt vara rääkida veel?

Eelmisel aastal [isadepäeval] oli poeg napilt ühekuune. Täna oli selline suurem üritus esimest aastat, kui me kuskile välja tulime. Traditsiooni kui sellist pole veel, eks ta nüüd hakkab kujunema.

Kuidas tavaliselt pühapäeva veedate?

Üritame ikka koos perega olla, jalutada koos väljas, näiteks kusagil pargis. Muidu on ikka tööd palju, nädala sees ei jõua. Pühapäeval üritame perepäeva teha, vanavanematel külas käia, perega koos asju teha.

Vahel võib puhkepäev lastega tööpäevast väsitavamgi olla. Kuidas on teil, kas oskate juba soovida hetke endale ka?

Hetk endale ongi hetk perele. Olla koos perega – seda võibki hetkeks endale nimetada.

***

Korduvkasutatavate tervisemähmete kodumaise tootja Hipsiku algatatud fotokonkursile saabus üle tuhande jäädvustuse isadest ja lastest. Žürii valis välja kakskümmend finalisti, kelle pildid läksid avalikule veebihääletusele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles