Aasta isaks valiti Urmas Kruuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Kruuse
Urmas Kruuse Foto: Toomas Huik

Täna kuulutati Estonia kontserdisaalis aasta isaks Tartu linnapea Urmas Kruuse, kelle peres kasvab kuus last ja kelle lemmiktööülesanne on uutele linnakodanikele hõbelusikate andmine.

«Minu jaoks on see ühiskonna kõrgeim tunnustus, mille võinuks saada,» ütles Kruuse ETV otsesaates.

Eesti Naisliit on aasta isa tiitlit omistanud aastast 1998. Aasta isaks võib kandideerida Eesti kodanik, kelle peres kasvab või on üles kasvatatud vähemalt kaks tublit last, kes on oma töös pädev ja tunnustatud ning on perekonna väärtustamise heaks eeskujuks ka väljaspool perekonda.

Seni on aasta isa tiitli saanud Eduard Jaansen (talupidaja, 4 last), Enno Lend (tehnikakõrgkooli prorektor, 6 last), Ants Taul (torupillimängija ja õppejõud Viljandi Kultuuriakadeemias, 3 last), Aare Kabel (talupidaja ja kaitseliitlane, 4 last), Arne Mikk (Estonia Seltsi esimees, Rahvusooperi Estonia loominguline juht, 3 last), Jaan Kallas (Maarja Küla asutaja, 2 last), Märt Riisenberg (OÜ Kehtna Mõis asutaja ja tegevjuht, 4 last), Jaan Sild (Harku Eksperimentaalinstituudi majandusjuht, 5 last), Mehis Viru (kergejõustikutreener, 3 last), Lembit Peterson (näitleja ja lavastaja, 6 last), Hans Sissas (Eesti Ema monumendi idee autor, 3 last) ja Heinz Valk (kolme tütre isa  ja 9 lapselapse vanaisa).

Estonia kontserdisaalis toimunud isadepäeva kontserdi korraldas Eesti Naislaulu Selts ja kandis sel aastal nime «Mõtelge, mehed mõnusad!». Kontserdil esinesid neidudekoorid Tõrvast, Haapsalust, Saaremaalt, Virumaalt, Raplast, Tallinnast ja Tartust ning Üle-Eestiline neidudekoor Leelo ja Leelo vol 2.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles