Halvad harjumused, mis rikuvad su välimust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kahekümnendate eluaastate alguses võisid ilmselt süüa ja juua kõike ning magada täpselt nii vähe või palju, kui ise soovisid. Sinu elustiil ei mõjutanud su välimust ja üsna lihtne oli heas vormis püsida. Ent mida vanemaks sa saad, seda hoolikamalt tuleks üle vaadata oma harjumused, sest mõned neist võivad sind vanemaks ja inetumaks muuta.

Elite Daily tõi välja neli halba harjumust, millest tuleks kohe loobuda, kui soovid, et su välimus oleks nooruslik ja särav.

  • Unepuudus

Kui rääkida välimusest, siis ära arva, et hommikune kohvitass aitab su unepuudust kompenseerida. Ka väike unepuudus võib mõjutada jumet, samuti võivad silmad seetõttu paiste minna. Kui oled märganud, et mõnel inimesel on silmaalused väga tumedad, nahk üsna hele ja näole on tekkinud väikesed kortsud, siis vaevab teda ilmselt pikaajaline unepuudus. 

Kui sa ei maga piisavalt, vallandub kehas liiga palju stressihormooni ehk kortisooli. Kui organismis on liiga palju kortisooli, hakkab see nahas olevat kollageeni lõhkuma ning nahk pole enam kuigi elastne ega sile. Vähese une tõttu toodab keha ka vähem kasvuhormoone, mis peaksid nahka paksemaks muutma, suurendama lihasmassi ja tugevdama luid. Unepuuduse tõttu võivad su nahk, silmad ja nägu vanemad välja näha.

  • Vale toitumine

Ebatervislikud toiduained nagu suhkur, sool, teatud taimeõlid ja transrasvad võivad enesetunnet halvemaks muuta ning mõjutada ka välimust. Näiteks kui sa armastad väga palju magusat ja suhkrut tarbida, siis võib su nahk kiirelt kortsuliseks ja lõdvemaks muutuda. Kui soovid oma välimust hoida, ürita suhkru ja soolaga liialdamist, kasuta toidu valmistamiseks näiteks oliiviõli.

  • Alkohol

Ka alkohol muudab välimust vanemaks. Selleks, et nahk näeks terve ja ilus välja, peab ka maks olema terve. Haige maks võib eritada mürkaineid, mis mõjuvad nahale halvasti. Kui tarbid liiga palju alkoholi ja kahjustad oma maksa, võid märgata, et nahk muutub kahvatumaks, tekivad kortsud ja vistrikud. Alkoholi tarbimine võib häirida ka ööund ja nagu mainitud, mõjub unepuudus nahale halvasti.

  • Suitsetamine

Enamasti teatakse, et suitsetamise tulemusel võib tekkida mitmeid terviseprobleeme, kuid vähesed on teadlikud, et suitsetamine mõjub halvasti ka nahale. Suitsetamise tõttu võib nahk kiiremini vananeda. Suitsetamise tõttu on nahas vähem hapnikku ja see mõjub halvasti ka vereringele, mistõttu tekivad kortsud. 

Lisaks aitab suitsetamine kehas vallandada vabasid radikaale ja mürkaineid. Need kahjulikud ühendid ei lase kehal kollageeni toota ja võivad naharakke lõhkuda. Selleks, et suitsetamisest tekkinud kahju heastada, peaksid hakkama tervislikult toituma, korralikult magama ja ohtralt vett jooma. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles