Ohumärgid, mida keha su tervise kohta saadab

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui sa oled harjunud ja õppinud oma keha kuulama, ei tule sulle ilmselt üllatusena, et teatud muutused võivad olla märgiks halvenenud tervisest.

Higher Perspective tuletab meelde viis võimalikku ohumärki, mis võivad näidata, et su tervis on käest ära. Kui sul on mure, pöördu kindlasti asjatundja poole ning ära kasuta internetti arsti asemel!

  1. Nahaprobleemid. Nahk on su keha suurim organ ning esimesed märgid, et tervisega on korrast ära, võivad just nahal ilmneda. Kortsud on märk vananemisest, aga kui need ilmuvad ebaharilikult vara, võivad need olla ka osteoporoosi sümptomiteks. Punased laigud nahal võivad aga viidata psoriaasile.
  2. Probleemid silmadega. Su silmade ja nägemise seisukord võib sulle tervise kohta palju öelda. Kotid silmade all näitavad, et tarbid liiga palju soola või on sul allergia mõnele toiduainele. Silmade kollanemine viitab aga maksahaigusele.
  3. Mured huultega. Huuled peaksid olema pehmed ja lopsakad. Kuivad ja pragunenud huuled viitavad dehüdratsioonile või suisa immuunsüsteemihäirele.
  4. Küünehädad. Erinevad hädad küüntega on tavaliselt seotud suuremate tervisemuredega, näiteks üleni valged küüned, mil on roosakad tipud, viitavad diabeedile, neeru- või südamehaigustele või ka maksahädadele.
  5. Suuhügieeni. Terve naeratus tähendab säravalt valgeid hambaid ja terveid igemeid. Kui su hambumusega on midagi süvenevalt korrast ära, võib see viidata, et krigistad öösel hambaid, mis on omakorda stressi tunnusmärk. Osteoporoos võib aga kaasa tuua hammaste väljakukkumise.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles