Viis põhjust, miks korratud inimesed on intelligentsemad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tuba nagu seapesa? Pidevalt läheb meelest, mida tegema pidid, ning tegemata tööde järjekord on nagu segapuder? Kui ka sina oled inimene, keda parima sõna puudumisel võiks nimetada korrapäratuks või organiseerimatuks, siis võib selle taga peituda hoopiski kõrgem intelligentsus.

Higher Perspective loetleb põhjuseid, miks see nii võib olla.

  1. Korratud inimesed on loomingulisemad. Loomingulisuse kindlaksmääramiseks on olemas mitmeid teste ning need on näidanud, et inimesed, kes ei suuda hästi korda luua või pidada, skoorivad see-eest kõrgemaid punkte huumori, lugude jutustamise ja ebatraditsioonilise mõtlemise vallas.
  2. Kõrgemad IQ-testide tulemused. IQ-testis on kaks osa: verbaalne ja soorituslik. Verbaalses osas keskendutakse küsimustele nagu «mis oleks, kui», laialt mõtlemisele ja uudishimule. Soorituslik pool selgitab, kuidas inimene suudab kasutada faktipõhiseid teadmisi olukordade lahendamiseks. Korratud inimesed näitavad enamasti suurepäraseid tulemusi testi verbaalses pooles, nad ei piira end traditsiooniliste viisidega, kuidas asjadele läheneda.
  3. Parem ajupoolkera saab rohkem tööd. See ei paista iseenesest märgina, mis näitab intelligentsust, kuid inimesed, kes kasutavad oma loomingulist, paremat ajupoolkera informatsiooni töötlemiseks, lahendavad probleeme ka loomingulisemalt.
  4. Nad ei suuda keskenduda igavatele asjadele. Organiseerimatutel inimestel on tavaliselt koolis keeruline hakkama saada, sest tavapärased õppeained lihtsalt ei huvita neid. Neil pole madalam IQ-tase, neid lihtsalt jätavad geomeetria ja valemid külmaks.
  5. Nad peavad alati õppima. See-eest tahavad nad aga alati teada saada uusi asju ning maailma paremini mõista, just selle huvitavaid osasid. Nad armastavad ahhaa-hetki, mis võivad olla suisa sõltuvusttekitavad. Seetõttu leiavad nad koolis ja tööl pidevalt väljakutseid, kuidas oma erialale uuel viisil läheneda.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles