Oriflame'i konsultant: rikkaks pole saanud, vaheldust pakub kindlasti

Esme Kassak
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Krista asus Oriflame'i ilutooteid müüma seoses vanemahüvitise lõppemise ja töötu staatusega, praeguseks on ta leidnud erialase töö.

Kas Oriflame leidis Sinu või Sina Oriflame'i?

Oriflame'i tooteid olin enne konsultandiks hakkamist juba aastaid tarbinud, nii olid mõned kindlad lemmikud välja kujunenud. Töötu inimesena olin oma sponsorile võrdlemisi kerge saak. Kui päris võõras inimene oleks mulle pakkunud edasimüümise võimalust, siis ma poleks ilmselt huvitunud. Mulle aga pakkus võimalust endine kolleeg ja pidasin teda piisavalt usaldusväärseks.

Miks hakkasid konsultandiks?

Aega oli palju. Peibutised kindla müügitulemuse eest olid ahvatlevad ja tundusid olevat kättesaadavad. Ehk mängis oma osa ka tõsiasi, et kingitusi – erkpunast raha- ja käekotti – reklaamis minu jaoks alati sümpaatsena tundunud Kristina Šmigun-Vähi. Piisavalt hea argument oli ka see, et endale tellides saab kataloogist ja konsultandilt ostes väikese allahindlusprotsendi.

Milline oli Sinu kogemus, kas see pakkus pigem vaheldust koduperenaisele või õnnestus ka reaalselt teenida?

Vaheldust on pakkunud kindlasti. Kingitused, kui need on mulle vajalikud, on motiveerinud rohkem tellima, vahel ka midagi sellist, mida muidu poleks tellinud. Mulle sobib, et saan pidevalt kursis olla erinevate toodetega, esimeste seas testida uusi tooteid. Sooduspakkumiste ajal tellin tihti mõne toote varuks – hea vahel kellelegi kinkida näiteks. Endale ostes on selge, et paratamatult tekib koju ka väike ladu.

Rikkaks pole ma saanud. Kui oleksin, siis ma ei käiks tööl üldse. Mõningate sabaotsteni Oriflame'i inimeste arvates ainult Oriflame'iga tegeledes rikkaks saabki.

Kui rääkida kuludest, siis mina olen isiklikku telefoni kasutanud minimaalselt, kui üldse – tellimused olen esitanud interneti kaudu. Kaubal järelkäimist Oriflame'i kontorist ühildan muude sõitudega Tallinna.

Nüüd, kui töö leidisid, kas jätkad Oriflame'iga või jääb see passiivseks?

Kindlasti alguses, kui põhitööl kiire ja tegemist nõrkemiseni, jääb Oriflame tagaplaanile. Samas on tulemas magus aeg – jõuludeks ikka ostetakse rohkem ja ostan ka ise, seega soiku jätta ei ole plaanis.

Mulle sobib see, et Oriflame'i puhul ei ole ees mingit kindlat summat, mille eest tellides püsin konsultandi tiitli juures. Näiteks Avonil või Dermoshopil on päris karmid reeglid, esimese puhul on soovitatav tellida päris suure summa eest, et ise üldse midagi teenida. Teise puhul jälle see, et postikulu on väga suur, kui tellin vähem kui 750 krooni eest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles