Uuring: naised on hakanud rohkem alkoholi tarbima

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

USAs tehtud uuring näitas, et kuigi mehed tarbivad endiselt rohkem alkoholi kui naised, on naiste alkoholilembus tõusnud.

Kümne aasta jooksul (2002–2012) on USAs kasvanud alkoholi tarbivate naiste hulk. Naiste ja meeste seas korraldati uuring, millest selgus, et naised tarbivad kuus rohkem alkoholi kui varem, vahendab Huff Post.

Uuringuperioodi vältel paluti naistel hinnata, kui palju nad kuu aja jooksul alkoholi tarbivad. Kui uuringu algusperioodil tunnistas 45 protsenti naistest, et nad on 30 päeva jooksul alkohoolseid jooke joonud, siis uuringu lõpuperioodil vastas sama juba 48 protsenti naistest.

Kui varem tarbisid naised alkoholi 6,8 päeval kuus, siis uuringu lõpuaastatel tarbisid naised alkoholi 7,3 päeval kuus. Võrdluseks võib öelda, et mehed tarbivad alkoholi 9,5 päeval kuus.

Teadlased täheldasid, et erinevus naiste ja meeste alkoholitarbimises on vähenemas: naised on hakanud rohkem alkoholi tarbima ja mehed veidike vähem.

Uuriti ka seda, kui paljud noored naised kipuvad alkoholiga liialdama. Selgus, et 18–25-aastaste naiste hulgas on alkoholiga liialdamise protsent märgatavalt tõusnud (kusjuures samas vanuserühmas meestel oli see näitaja langenud). Alkoholiga liialdamiseks peetakse seda, kui ühe õhtu jooksul juuakse viis või enam alkohoolset jooki.

Uuringu tulemused muudavad teadlasi väga murelikuks, sest alkoholist tingitud terviseprobleemid ohustavad naisi rohkem kui mehi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles