Viisid, kuidas meelitada lapsed sööma

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidu värvil on laste söögiisule oluline mõju.
Toidu värvil on laste söögiisule oluline mõju. Foto: Eero Vabamägi

Lääne maavalitsuse tellitud lasteaiatoidu uuringust selgus, et kavalaid nippe kasutades on võimalik panna lapsi tervislikult sööma.

«Piisab, kui supile värve juurde panna ja lapsed söövad,» nentis üllatusega üks uuringu läbiviijaid, Haapsalu kolledži tervisejuhi eriala tudeng Hele Vilbas Vilbas, kes ei osanud arvata, kui suur mõju on laste isule toidu värvil, vahendab Lääne Elu.

Haapsalu Pääsupesa lasteaia kokk Aira Remmelgas kinnitusel see tõesti on nii, et lastele värviline toit meeldib – ta tõi näiteks, kuidas valge kissell lastele väga peale ei lähe, küll aga punane ning sama erinevus on ka valge ja roosa mannavahu vahel.

Erksad värvid kannustavad lapsi sööma ka köögivilja – näiteks esmaspäeva hommikul Pääsupesas pakutud ilusat rohelist herne-kartuliputru söödi hästi ning samuti maitseb Pääsupesa lastele kollane kaalika- ja oranž porgandi-kartulipuder.

Uuringu järgi maitseb toit lastele paremini ka siis, kui sel on huvitav nimi, selle eest hoolitsevad aga juba lasteaiaõpetajad – Pääsupesa lasteaia majandusjuhataja Tiina Lees tõi näite, et kui hakklihapallid nimetada siilikesteks, söövad lapsed paremini.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Lääne Elust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles