Viis nippi meestele raseda naise masseerimiseks

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lapseootel ema partner saab teha paljutki, et naise rasedus lihtsamaks muuta. Tõhusaim nipp on muidugi minna vastavale kursusele ja õppida korralikult selgeks, kuidas olla massöörina rasedustiimi täisväärtuslik liige, kuid mõned soovitused jagab Eesti Massaaži- ja Teraapiakooli direktor Martin Ilves kõigile, sest massaaž on ju mõnus.

  • Raskuskeskme nihkumine seab lapseootel ema selja suure koormuse alla. Sageli toob see kaasa valud. Neid lihaspingeid saab n-ö kodusel teel leevendada. Aseta söögi- või kirjutuslauale padjad, tõsta selle äärde tool ja palu naisel toolile istuda nii, et käed ja pea toetuksid lauale asetatud patjadele. Seejärel liigu rahulike vajutustega lülisambaga paralleelselt mööda lihasvalli ülevalt alla ja alt üles. All võiks piiriks olla niudeluude harja kõrgus.
  • Ka õlavöödet võiks masseerida istuvas asendis nii, et käed oleksid toetatud lauale. Õlavöötme massaaž endas erilist ohtu ei kätke. Masseerida ei tohiks liiga tugevasti ega tekitada valu. Massaaž peab olema nauditav!
  • Tuharalihaste massaaži võiks teha diivanil või põrandale laotatud matil nii, et naine on külili asendis, kõht toetatud (väike padi kõhu alla!), üks jalg sirge ja teine põlvest 90 kraadi kõverdatud.
  • Ka kaelamassaaž oleks saajale kõige mugavam just külili asendis.
  • Jalgadega on kõige parem tegeleda nii, et naine on poolistuvas asendis ja jalad on tõstetud kõrgemale. See soodustab venoosse vere tagasivoolu südamesse. 

NB! Vältida tuleb raseda lamamist selili asendis, sest kasvav loode avaldab survet alumisele õõnesveenile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles