Treeningnõuandeid maailma kauneimatelt naistelt

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sandra Bullock.
Sandra Bullock. Foto: DANNY MOLOSHOK/REUTERS

Paljud naised tunnevad, et mida vanemaks nad saavad, seda raskemaks muutub trennis käimine. Ent kuulsad naised eesotsas Jane Fonda ja Elle Macphersoniga tõestavad, et vanus ei pea sind takistama ning et ka vanemas eas on võimalik imeline välja näha.

Kunagi pole liiga hilja trenni ja tervisliku eluviisiga tutvust teha. Daily Mail tõi välja kuulsate naiste nõuanded, kuidas võiks oma elu muuta, et paremas vormis olla.

Gwyneth Paltrow

PA Images
PA Images Foto: RE/Westcom/starmaxinc.com/Starmax/PA Images

Gwyneth Paltrow on tuntud oma tervisliku elustiili poolest, kuid kahe lapse ema on tunnistanud, et iga päev pole sugugi lihtne trenni jaoks aega leida. Tema nõuannet? Ürita leida hommikul piisavalt motivatsiooni, et trenn kõige esimese asjana ära teha, sest just hommikul on sul kõige rohkem energiat. 

43-aastane Paltrow ütles, et tema hea figuuri saladus peitub selles, et ta tegeleb joogaga. «Väga tähtis on end natuke venitada ja joogat teha, isegi siis, kui sul on selleks ainult 10 minutit aega. Vaja on vaid natuke pühendumist ja õiget mõtteviisi,» selgitas naine. 

Paltrow on aastate jooksul proovinud erinevaid joogastiile, et treening oleks tema jaoks huvitav. Näitlejanna sõnul on jooga teda füüsiliselt tugevamaks muutnud ja vaimselt on jooga talle õpetanud kannatlikkust.

Elle Macpherson

AP
AP Foto: Charles Sykes/AP

Austraalia supermodell Elle Macpherson on 51-aastane, kuid näeb endiselt vapustav välja. Kuidas on temal õnnestunud niivõrd hea vorm säilitada? Naise sõnul on ta vorm nii hea tänu aluselisele dieedile, mis tähendab, et ta on oma menüüst välja jätnud kõik happelised toiduained. «See on väga lihtne: söö juurvilju, puuvilju ja valke, natukene tumedat šokolaadi – kui sulle maitseb see – ja joo palju vett. Mitte midagi ekstreemset – tähtis on leida tasakaal ja iga päev natuke proovida. Minu lemmiktoiduained on hetkel spinat, punapeet, kitsejuust, lehtkapsas, kinoa, pärloder. Ma söön küll kala, kuid väldin punast liha ja kana,» rääkis naine.

Kahe lapse ema ütles, et ta teeb iga päev ka trenni. Hommikuti teeb ta trenni pärast seda, kui on lapsed kooli viinud. «Kui võimalik, tegelen iga päev erineva spordialaga. Ma üritan erinevaid stiile omavahel segada, aga iga päev leian vähemalt 45 minutit trenni jaoks. Mulle meeldib väljas olla. Kui olen mere ääres, käin surfamas, ujun või sõidan veesuuskadega. Mulle meeldib ka mägedes matkata või joosta, selle jaoks kulutan umbes 50 minutit,» tõi Macpherson näiteks. 

Tema salarelv vananemise vastu? Vee joomine. Macpherson soovitas päevas juua kolm liitrit vett, et keha saaks piisavalt vedelikku.

Jane Fonda

Reuters
Reuters Foto: MARIO ANZUONI/REUTERS

1980. aastatel sai Jane Fondast aeroobikakuninganna, sest tema treeningvideod olid niivõrd populaarsed. 77-aastane Fonda teeb ka praegu trenni ja on öelnud, et vananemine ei tohiks olla trennitegemisel takistuseks. «Paljud inimesed teevad selle vea, et kui nad pole suutelised tegema seda, mida nad kunagi varem on teinud, siis nad ei tee mitte midagi,» sõnas Fonda. 

Tema hinnangul tuleks vanemaks saades oma treeningkava muuta ja täpselt seda on ta ise teinud. «Mu keha ei talunud enam seda, mida ma varem olin teinud, seega ma otsisin mooduse, kuidas treenida ilma endale haiget tegemata. Ma ei käi enam jooksmas, ma kõnnin. Ma ei tõsta enam suuri raskusi, vaid treening väiksematega.»

Fonda arvates on kõndimine väga nauditav tegevus, tema eelistab jalutamas käia mägedes ja võtab tavaliselt oma koera kaasa. Näitlejanna jaoks on oluline seegi, et keha püsiks tugevana. «Mida vanemaks sa saad, seda vähem on sul lihasmassi, seega on tähtis oma lihaste eest hoolitseda, kui soovid iseseisvalt hakkama saada. Vanemaks saades on väga oluline see, et inimene oleks terve ja heas vormis,» ütles Fonda.

Jennifer Aniston

Reuters
Reuters Foto: MARIO ANZUONI/REUTERS

Jennifer Aniston on hetkel 46-aastane, kuid tema välimus pole oluliselt muutunud võrreldes selle ajaga, mil ta esimest korda seriaalis «Sõbrad» üles astus. Aniston on nii heas vormis tänu regulaarsele trennile, kuid naise sõnul ei pea ta tunde jõusaalis veetma, et oma figuuri hoida. «Ma teen peaaegu iga päev trenni, vähemalt 5-6 päeva nädalas. Ma teen 40 minutit kardiotrenni. Korra nädalas teen ka pilatest. Üritan trenni enda jaoks huvitavana hoida,» on ta öelnud.

Õnneks on temagi kõigest inimene ja on tunnistanud, et vahel on tunne, et lihtsalt ei viitsi trenni minna. Aga Anistonil on sellisteks kordadeks hea nõuanne: «Ütle iseendale: hea küll, ma treenin mõnel masinal kõigest 10 minutit. See aitab juba endorfiine vallandada ja sa tunned end paremini ning palju kergem on trenniga jätkata.»

Kui tal on vaja reisida ja ta peatub mõnes hotellis, treenib Aniston kodust kaasa võetud raskustega. 

Sandra Bullock

AP
AP Foto: Nathan Denette/AP

Sandra Bullock on ideaalne näide sellest, et kunagi pole hilja treeninguga alustada. Tema saavutas oma elu parima vormi 49-aastaselt, kui ta treenis filmi «Gravitatsioon» jaoks. Bullock, kes on praegu 51-aastane, ütles, et treenis iga päev, et saaks astronaudina oma filmistseene teha. «Ma nõudsin oma kehalt maksimumi. Tahtsin olla kindel, et suudan teha kõike, mida režissöör mul teha palub, seega ma tegin iga päev trenni,» meenutas Bullock.

Näitlejanna sõnul aitas tal hea vormi saavutada tantsutrenn, mille tarbeks palkas ta klassikalist balletti õppinud eratreeneri. Bullock tegi treeneri juhendamisel 40 minutit kardiotrenni, mis hõlmasid kiireid tantsuliigutusi, seejärel hüppas ta 5 minutit hüppenööriga ja 20 minutit tegi pilatese harjutusi. 

Rachel Weisz

AFP
AFP Foto: Jason Merritt/AFP

Rachel Weiszi jaoks pole trenniskäimine tüütu tegevus, sest tal on väga hea treeningpartner: tema abikaasa Daniel Craig. «Me käime koos jõusaalis, aga me teeme erinevaid asju,» rääkis Weisz ühes intervjuus. Kui mees teeb pigem jõutrenni, siis naine eelistab kardiot. Kuigi igaüks ei saa treenida isikliku James Bondiga, tasuks võtta neilt eeskuju ja minna trenni koos kallima või sõbrannaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles