Kui mees tahab naisele muljet avaldada, siis ta sööb rohkem

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

USA Cornelli ülikooli uuring näitas, et mehel on mitu varianti, kuidas naisele muljet avaldada, kaasa arvatud jõud, rahakoti paksus ja intelligentsus, kuid on veel midagi.

Psühholoogide sõnul kasutavad mehed mulje avaldamiseks ka toitu ehk naiste juuresolekul  söövad mehed keskmisest rohkem, edastab The Telegraph.

Teadlased tegid uuringu 133 täiskasvanuga, kelle seas oli 74 meest ja 59 naist.

Uuring paljastas, et mehi ei huvitanud naiste juuresolekul, millist rooga nad sõid, vaid ainult söödav kogus.

«Näiteks sõi mees naise seltskonnas olles 93 protsenti rohkem pitsat kui näiteks teise mehega koos süües. Samuti sõi mees naisega koos einestades 86 protsenti rohkem köögiviljasalatit,» teatasid uurijad.

Uuringu autorid soovitasid söömist kontrollida, kui ollakse koos atraktiivse vastassoo esindajaga.

«Uuring paljastas, et mehed kasutavad ülesöömist naistele mulje avaldamiseks. Nad loodavad sellega teistest meestest eristuda ja naistele silma jääda. Ühesõnaga see on omamoodi jõudemonstratsioon,» teatas uuringut juhtinud psühholoog Kevin Kniffin.

Ta lisas, et liigsöömine on vähem ohtlikum risk kui näiteks sõjapiirkonnas lahingutes osalemine.

Meeste jaoks on ülesöömine ka füüsilise vastupidavuse näitamine, kuid samas on see lõppkokkuvõttes tervisele ohtlk, kuna võib tuua ülekaalulisuse.

Uurijate sõnul ei ole naiste puhul täheldatud, et nad oleks liigsöömisega püüdnud meeste tähelepanu võita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles