Nõuandeid 1955. aastast: kuidas peaks hea naine oma meest kohtlema?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tähistame sünnipäeva! Postimehe naisteportaal sai kümneaastaseks. Sel puhul otsisime välja lood, mis on meie lugejatele läbi aegade kõige rohkem korda läinud. See artikkel ilmis esimest korda 20. novembril 2015.

1955. aasta maikuus avaldas ajakiri Housekeeping Monthly artikli, mille pealkirjaks oli «Juhend heale abikaasale». Artiklis on üsna täpselt välja toodud, kuidas peaks hea naine oma meest kohtlema.

Järgnevalt on välja toodud 12 asja, millele hea naine peaks tähelepanu pöörama, kirjutab LittleThings.com.

1. Õhtusöök peaks olema valmis. Juba eelmise päeva õhtul võiks mõelda, mida õhtusöögiks valmistada, sest söök peaks kindlasti valmis olema, kui mees naaseb töölt. Sel viisil annab naine mehele märku, et ta on tema peale mõelnud ja hoolitseb tema vajaduste eest. Mees on pärast pikka tööpäeva näljane ja mis saaks olla veel soojem vastuvõtt, kui kodune (lemmik)toit.

2. Valmista end mehe tulekuks ette. Puhka umbes 15 minutit, et oleksid värske, kui mees saabub. Kohenda oma soengut ja värskenda meiki. Mees on terve päeva veetnud koos inimestega, kes on tööst kurnatud. Ole rõõmus ja tekita mehes huvi. Ta võib pärast tööpäeva vajada midagi, mis tema tuju tõstaks ja naise ülesandeks on seda talle pakkuda.

3. Korista kodu. Vaata kodu enne mehe saabumist üle. Korja kokku laste kooliasjad, lelud, paberid jms. Seejärel tõmba lauad ja muud mööblipinnad tolmulapiga üle.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

4. Loo kodus lõõgastav atmosfäär. Kui väljas on jahe, võiksid kamina põlema panna, et mees saaks kamina ees mõnusalt lõõgastuda. Mees peab tundma, et kodu on puhkamiseks ideaalne paik. Pealegi pakub see naisele ju suurt rahulolu, kui ta saab mehe eest hoolitseda.

5. Valmista lapsed ette. Pese laste käed ja näod puhtaks (kui teil on noored lapsed), kammi nende juuksed ja kui vaja, vaheta ka riided. Lapsed on mehe suurimad aarded ja ta tahab näha neid puhastena.

6. Veendu, et kodu poleks liiga lärmakas. Sel hetkel, kui mees koju tuleb, võiks kodu olla üsna vaikne – kontrolli, et pesumasin, pesukuivati ega tolmuimeja ei tekitaks lärmi. Ürita ka lastele märku anda, et nad oleksid vaikselt.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

7. Ole meest nähes õnnelik. Tervita teda sooja naeratusega ja näita välja oma siirast soovi teda rahuldada. Kuula meest.

8. Ära kurda. Võib-olla juhtus sul päeva jooksul midagi, mida tahaksid kohe mehega jagada, kuid tema kojutulek pole selleks õige hetk. Lase kõigepealt mehel rääkida – pea meeles, et tema jututeemad on sinu omadest tähtsamad.

9. Anna mehele märku, et õhtu on tema päralt. Kui mees tuleb tavapärasest hiljem koju või otsustab kolleegidega õhtustama minna ega kutsu sind kaasa, ära nurise. Sa ju ei tea, mida ta pidi päeva jooksul üle elama. Ürita teda mõista ja luba tal koju jõudes puhata. Sinu eesmärgiks peaks olema kindlustada, et kodus valitseb rahu, kord ja vaikus.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

10. Veendu, et mehel oleks mugav. Lase tal mugavas toolis lõõgastuda või luba tal voodis pikutada. Paku mehele sooja või külma jooki. Kohenda tema patju ja paku, et võtad tal kingad jalast. Räägi madala, rahustava ja meeldiva hääletooniga.

11. Ära esita mehele küsimusi. Ära küsi, kus ta käinud on ega sea tema sõnu kahtluse alla. Pea meeles, et tema on majas peremees ja käitub alati vastavalt oma tõekspidamistele. Sinul pole mingit õigust talle küsimusi esitada.

12. Hea naine teab, kus on tema koht. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles