Retseptivõistlus: tassikook

FOTO: Joanna Veeremaa / Erakogu

Retseptivõistlus kestab veel viimaseid päevi! Seekordne maius tuleb Joannalt: «Seda kooki on tegelikult lihtsam teha, kui alguses tundub. Mina olen seda varasemalt teinud jõululauale. Tegu on supermõnusa magustoiduga!»

Biskviit:

  • 6 muna
  • 250 g suhkrut
  • 6 spl nisujahu

Valmistamine:

Keera ahi 180 kraadi peale. 

Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. 

Lisa jahu ja sega õrnalt läbi. 

Vala segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 15 minutit. 

Jahuta.

Kirsikeedis:
  • 400 g külmutatud kirsse
  • 2 spl suhkrut
  • 1 tl maisitärklist
  • 70 ml külma vett
  • 3 spl cointreau

Valmistamine:

Kastrulisse mõõda kirsid ja suhkur. Lase keema. 

Väikses anumas sega omavahel tärklis ja vesi ning lisa keevale kirsikeedisele. Sega pidevalt, kuni segu pakseneb. 

Võta tulelt ja lisa liköör. 

Jahuta.

Martsipanikreem:

  • 200 ml vahukoort
  • 300 ml piima
  • 50 g võid
  • 250 g martispani (hakitud)
  • 2 muna
  • 2 spl nisujahu

Valmistamine:

Mõõda kastrulisse vahukoor, 200 ml piima ja või. 

Kuumuta keemiseni, võta tulelt ja lisa martsipan. 

Sega vispliga, kuni martsipan sulanud. 

Kausis sega omavahel 100 ml piima, jahu ja munad. 

Tõsta martsipanikreem tagasi keskmise kuumusega pliidile. Kui martsipanikreem pliidil on jälle keema hakanud, lisa muna-jahusegu. 

Sega vispliga, kuni segu pakseneb. 

Võta tulelt ja jahuta.

Kohupiimakreem:

  • 200 g kohupiimakreemi
  • 150 g vahukoort
  • 75 g suhkrut
  • 1 spl vaniljesuhkrut

Valmistamine:

Mõõda kõik komponendid kaussi.

Mikserda kohevaks vahuks.


Laome kokku:
  • Leia endale meelepärane anum, kuhu kausidessert ehitada.
  • Vastavalt anuma läbimõõdule lõika biskviidist sama suurusega põhjad.
  • Kihiti lao biskviit, kreemid ja kirsid.
  • Lase külmikus imbuda vähemlt 2 tundi.
  • Kaunista kookoslaastudega.

Tagasi üles