Mehed räägivad: kas kõhn on alati ilus?

Kristina Herodes
, Elustiili toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naistena kujutame ette, et meie atraktiivsusindeks on seda kõrgem, mida kergem on kehakaal. Reaalsus on aga pea vastupidine – enamik mehi hindab just kurvidega, pehmeid ja naiselikke naisi. Arvamusi kokku kogudes tuli ilmsiks aga üks ootamatu tahk – vormikaid küll imetletakse, aga pole palju mehi, kes seda ka avalikult välja öelda söandaks. Justkui tabu oleks tunnistada, et suur võib olla täpselt sama ilus kui kleenuke. Õnneks leidsin julged mehed just elualadelt, kus kõige enam piitspeenikesi kaunitare näeb – moe, kunsti, fitnessi ja fotograafia alalt. Uskuge, kui juba need mehed oskavad kurve kõrgelt hinnata, teevad seda salajas kõik mehed!

Foto: Madis Palm

Madis Palm (moefotograaf):

Minu töö fotograafina ja loomulik uudishimu on mind kokku viinud väga erinevate inimestega – erinevatelt elualadelt, eri rahvustest, erinevate maailmavaadetega. Ning ühest asjast olen aru saanud: maitse üle ei ole mõtet vaielda! Minu isiklik sümpaatia kaldub naistele, kellele on loodus andnud naiselikud kurvid. Ärge teised siis pahandage.

Viktor Eksi (treener ja toitumisnõustaja):

Foto: Laura Nestor

Naise isikupära ja ilu ei määra tema kehakaal. Noorusele on iseloomulik teatav leppimatus, mis võib muutuda tabamatuks ideaaliotsinguks ning oma keha mõttetuks piitsutamiseks. Vanusega asjad pöörduvad ja ollakse leplikumad nii enda kui ka teiste suhtes. Treeneritöös puutun palju kokku naistega, kellel ei ole tervise mõttes mingit näidustust kaalu langetada. Säärane soov tuleneb enamasti välisest survest või mingist muust põhjusest. Katsun siis naisele selgitada, et keha tuleb sel juhul pigem rahule jätta – leida rahulolematuse tegelik põhjus, mis iganes see ei oleks. Kaunist keha ilma põhjuseta lõhkuda ei tohi!

Foto: SCANPIX
Foto: Tanel Veenre

Aldo Järvsoo (moelooja):

Minu arvamus on, et iga inimene on ilus olenemata kehakujust või pikkusest! Kõik äärmuseni läinud katsetused kehaga on lihtsalt ebatervislikud – olgu selleks liiga vähene kehakaal või hoopis ülesöömine ja vähene liikumine. Enda keha tasub kuulata ning see, mida keha ütleb, on tavaliselt tõsi, mitte kellegi kompliment või solvang.

Iga inimese kehakaal ja pikkus on palju keerulisemas suhtes kui kurikuulus kehamassiindeks! Minu normaalne kehamassi-pikkuse suhe on näiteks täiesti «vale», aga kui olen jooksmisega pikema perioodi vahele jätnud ja ohtralt oma lemmikrestoranis pitsat õginud, siis 20 kg paksemana ma lihtsalt ei tunne end hästi ja tervis hakkab jupsima. See tuleks endale pähe raiuda, et salat ei ole dieettoit, vaid vajalik ennekõike eluks vajalike vitamiinide allikas ja väljend «ega ma jänes ei ole» kuulub aega, kui keskmine eluiga oli 15 aastat väiksem – mina tahan küll kaua ja tervelt elada!

Foto: Erlend Staub

Heikki Reidla (kunstnik):

Naised püüavad asjata olla sarnased, aga kas meile siis meeldiks maailm, mis oleks ühtlaselt punane või ühtlaselt hall? Ilus, kirju mitmekesisus on palju parem! Vahel teevad ilusate suurte naiste enesehinnangule palju halba just lähedased sõbrannad, samamoodi meedia, ajakirjanikud… Paksud inimesed, kes ei tee oma kaalust probleemi, on fantastilised! Tavanormidest erineda julgevad inimesed on vabamad – oskavad ise olla ja lasevad ka teistel olla, nad ei alaväärista teisi ja nende seltskonnas on kõige parem olla.

Iga vorm on vorm. Iga kujuga inimesel on oma ainulaadne ilu. Mõõtmed ei tee kedagi ilusaks või koledaks. Oma kehas tasub olla õnnelik, see teebki säravaks ja ilusaks. Näiteks Kaire Vilgats – voh! On äge naine! Tal on tohutu sära ja ta teab seda ise. Omal ajal taustalauljana säras ta minu meelest solistid üle. Tema sarnased suured, ilusad, vägevad naised ei tee ainult endale head, nad on ka teistele eeskujuks ja julgustuseks!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles