Kümme suurimat stressitekitajat aiatööde juures

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aiatöö võib olla ka teraapiaks.
Aiatöö võib olla ka teraapiaks. Foto: SCANPIX

MTÜ Tervendavad Aiad atesteeritud maastikuehitaja Õnne Einer alustab stressivabast aiandusest kõnelevat vestlussarja. Jagatakse ideid, kuidas õueruum minimaalse töö ja vaevaga tervist teenima panna ning kuidas luua aiast üks rahulik, turvaline paik.

Õnne Eineri sõnul kummitavad aiatööde juures mitu stressitekitajat: aja- ja rahapuudus, füüsilise koormuse vähene taluvus, oskuste ja abiliste puudumine. «Ent kurdetakse ka, et pinnas on kehv, aed on pime, taimehaigusi ja kahjureid on palju ning peres keegi ei hooli oma aia saadustest. Stressi tekitab ka see, kui aed on kaugel, sest distantsilt on seda raske hooldada.» 

«Palju algab negatiivsest mõtlemisest: nii palju on veel teha ja nii edasi,» jutustab naine. «Kui aga teadvustada, et hädaldmine ei aita ja see töö lihtsalt tuleb ära teha, siis saabki töö ja samas tervisele kingitus tehtud,» kõneleb ta.

Stressivaba aianduse vestlussarja esimene kohtumine toimub 25. novembril Laulasmaa spaas, rohkem infot MTÜ Tervendavad Aiad kodulehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles