Uuring: vesi ja lapp puhastavad sama hästi kui kodukeemia

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuringu kohaselt hävitavad mikrokiududest lapp ja vesi baktereid sama tõhusalt kui kodukeemia.
Uuringu kohaselt hävitavad mikrokiududest lapp ja vesi baktereid sama tõhusalt kui kodukeemia. Foto: SCANPIX

Värskest uuringust selgus, et vesi ja mikrofiibrist lapp puhastavad pindu sama tõhusalt kui tugevad kemikaalid.

Rahvusvaheliselt akrediteeritud toiduainete ohutuse tagaja Silliker Groupi uuringust selgus, et ainult vee ja mikrofiibrist riidega puhastamisel hävib kuni 99,9998 protsenti kolibakteritest, 99,97 protsenti listeria-bakteritest ja 99,3 protsendi ulatuses aspergillus. Juhtivad kodukeemia tootjad lubavad bakterite hävimist samal tasemel, kirjutas femalefirst.co.uk.

Silliker Group katsetas lisaks vee ja tavalise lapiga puhastamist, mis osutus vähem tõhusaks. Tavalise riidega hävis kuni 89,5 protsenti kolibakteritest, 94,8 protsenti listeria-bakteritest ja 99,3 protsendi ulatuses aspergillus.

Christophe Dufour selgitas, et uuring paljastas, kuidas vesi, väike pingutus ja lapp võivad olla mikroobide tõrjumisel sama tõhusad, kui tuntud puhastusvahendid.

Säästlikke eluviisidega sobib kindlasti kokku uuringu leid, et puhastamiseks läheb vaja vaid vett ja nutikate kiududega materjali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles