Üha enam täisealisi naisi eelistab elada vanemate juures

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kõigepealt tuleb omandada kõrgharidus, seejärel leida hea töökoht ja siis soetada oma esimene kodu. Kõlab ju loogiliselt? Ent üha enam täisealisi, kel on kõrgharidus ja hea töökoht, eelistab elada vanematega.

Pew Research Center analüüsis USA statistikat ja selgus, et 36,4 protsenti 18-34-aastastest ameeriklannadest elasid eelmisel aastal oma vanematekodus. Viimati täheldati sellist trendi 1940. aastatel, mil täisealised naised jäid elama vanemate juurde, kirjutab Women’s Health Magazine.

Pärast 1940. aastaid hakkas see näitaja langema, kuna abielluti rohkem ja üha enam naisi hakkasid tööl käima, mistõttu oli neil rohkem võimalusi oma kodu soetamiseks.

Miks eelistavad aga praegusel ajal paljud noored naised kodus elada? Need naised on reeglina kõrgharidusega ja vallalised. Teadlased on aga täheldanud, et nüüdisaja noored ei kiirusta abielluma. Näiteks 2013. aastal oli poole vähem 18-34-aastastest naistest abielus kui 1940. aastatel. 2014. aasta statistika tõestas, et keskmine vanus esimeseks abieluks on 27.

Kui rääkida tööst, siis on teadlased kindlaks teinud, et 18-34-aastaste naiste seas pole kuigi palju töötuid. Hoolimata sellest ei soostu naised kodust lahkuma. Kuigi eluasemeturul on üsna palju pakkumisi, võib üheks põhjuseks, miks noored ei soostu kodu ostma, olla see, et nad peavad enne tagasi maksma õppelaenu. 2014. aastal oli umbes 40 miljonil ameeriklased õppelaen.

Veel üheks oluliseks põhjuseks võib olla see, et üürihinnad on mõnes piirkonnas väga kõrged ja noored täiskasvanud ei saa seda endale lihtsalt lubada. Näiteks on leitud, kui inimene soovib üksi elada ja üürida Manhattanil ühetoalist korterit, peaks ta aastapalk olema 130 800 dollarit ehk 122 700 eurot. Ilmselgelt pole iga linn elamiseks nii kallis kui New York, kuid pärast ülikooli on tõepoolest raske enda elamisele mõelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles