Test: korduvmähkmed päris pisikestele ei sobi

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tarbija24 palus ühe kolmekuuse beebi emal, kes on seni olnud veendunud ühekordsete mähkmete kasutaja, proovida nädala jooksul korduvkasutatavaid mähkmeid.

Esimesel testinädalal jälgis ema seda, kui palju kulub tal harjumuspärastele ühekordsetele mähkmetele. Keskmiselt vahetas ta beebil mähkmeid viis korda päevas ja nädalaga kulus 34 mähet. Ühe mähkme hind oli 2 krooni ja 20 senti, seega oli nädalase portsu hinnaks 74 krooni ja 80 senti.

Teisel nädalal pidi ema kasutama korduvmähkmeid, kuid oma kindel seisukoht kujunes tal välja juba kolmandal päeval ja nii jäi eksperiment plaanitust lühemaks.

Esimest korda pani ema lapsele korduvkasutatava mähkme õue jalutama minnes, laps jäi magama ja magas pärast hoovis korteri akna all kolm tundi. «Kui lapsega tuppa tulin, oli kõik märg, küljealune oli ka märg. Pidin siis hakkama lisaks veel riideid pesema,» kirjeldas testemme Ele esimest kogemust.

Teisel proovipäeval oli ta targem: «Siis ma saingi aru, et nii väikesele ongi seda õue minemiseks ja magamiseks tobe panna. Pigem kasutada siis, kui tal on ärkveloleku aeg.»

Kolmandal testipäeval pani Ele varem kasutatud korduvmähkmed pesumasinasse ning läks taas üle ühekordsetele mähkmetele.

Ele ei pidanud korduvmähkmeid ka rahaliselt kuigi mõttekaks. Üks mähe maksab ligi 100 krooni ja täiskasutuseks peaks mähkmeid varuma 20, mis teeb väljamineku suuruseks paar tuhat krooni. Sellele lisanduks veel kulu pesuvahenditele ja pesemisele.

Positiivsena tõi testis osalenud ema siiski välja mähkmete materjali - see on pehme ja mõnus. Samas märkis Ele, et tema lapsel pole ühekordseid mähkmeid kasutades seni ühtegi ületamatut nahaprobleemi tekkinud ja nii pole otsest vajadust puuvillast mähkmete ostmiseks.

Kokkuvõtteks pidas Ele korduvkasutatavat mähet sobilikumaks nende laste jaoks, keda õpetatakse juba potil käima. Väiksematele kui pooleaastastele ta seda ei soovitaks, sest päris pisikesena teeb laps häda liiga tihti ja seda ka magamise ajal. Mitut pissi korduvmähe aga kinni ei pea.

Korduvmähkmed andis testiks tervisemähkmete Hipsik tootja Hipobaby.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles