Kolm lihtsat nippi, kuidas Facebookist valutult loobuda

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hiljutised uuringud tõestavad, et Facebook teeb meid hoopis õnnetumaks. Selge, et sel suhtlusvõrgustikul on lugematu hulk boonuseid, aga kui sa tunned, et tahad väikest pausi või Facebookist sootuks loobuda, siis siin on sulle kolm lihtsat trikki.

1. Mõtle läbi, milleks Facebooki enim vajad. Kui näiteks selleks on suhtlus sõpradega (sest Facebooki-chat on väga mugav viis kiireks suhtlemiseks), on sellele lihtsad lahendused. Facebook Messengeri rakendused on olemas mobiilide ja tahvlite jaoks, nii et sa ei pea põhilehele sisse logimagi. Ja näiteks Maci jaoks on rakendus Goofy, mida saad vestlemiseks kasutada ja mis on ka muidu Facebooki-aknas rääkimisest palju mugavam.

2. Pöördu tagasi vanade sõprade juurde. Mäletad veel RSS-lugejat? Puhu sellelt nüüd tolm ning enne Facebooki-võõrutust vaata, milliseid uudistekanaleid igapäevaselt edasi tahad jälgida. Paljudel neist on olemas RSS-vood, mida saad feedreader-iga ühendada. Nagu ennemuiste!

3. Leia muu suhtlemisväljund. Võibolla ei ole sa seda tüüpi inimene, kes hakkab igatsema maailmaga oma suvaliste mõtete jagamist, kuid kui oled ja see on asi, mis sind Facebooki tagasi hakkab kiskuma, tuleta meelde, et on olemas ka teised sotsiaalmeediaplatvormid. Instagramis saad mõtted vormida piltideks, Twitteris limiteerib tähemärgipiirang ning paneb mõtte konkreetsemasse vormi, blogis võid aga teha, mis süda lustib. Või hoopis äkki vana paberpäevik välja otsida ning hakata mõtteid sinna kirja panema?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles