Uuring: sarkastilised inimesed on targemad, seksikamad ja edukamad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sarkastilised inimesed tunduvad meile teinekord ebameeldivad, kuid tegelikult on tegemist olulise evolutsioonilise tunnusega. Uued uuringud paljastavad, et sarkastilised inimesed on targemad, seksikamad ja mitmes mõttes ka edukamad.

Meie esivanemad kasutasid sarkasmi, et luua sõprussidemeid ning ära tunda vaenlasi, kirjutab Higher Perspective. Usutakse, et sarkastiliste joonte arenemine aitas kaasa ka sotsiaalse intelligentsuse arengule ning mängis suurt rolli tsivilisatsiooni tekke juures.

Prantsuse teadlane Nicolas Gueguen uuris 60 naist vanuses 20-26, kellele alguses ei öeldud, et neid jälgitakse. Naised viidi kokku keskmiselt sarkastilise mehega ning otseütleva, ilmetu tüübiga. Naised pidasid sarkastilist meest ligitõmbavamaks.

Teine uuring viidi läbi 375 tudengi peal, kel paluti osaleda kõnekeskuse klienditeenindajatena. Mõned vestlustest, mis nad pidasid, olid neutraalsed, teised aga vaenulikud. Tudengid, kes pidid maadlema vaenulike ja «hämarate» klientidega, suutsid paremini ja leidlikumalt probleeme lahendada kui need, kes pidid tegelema vaid selgelt leebete või vihaste klientide muredega.

Seega: ole julgelt sarkastiline! Selles peitub võlu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles