Heili Klandorf: Rikkad ja rõõmsad!

Heili Klandorf
, Postimees Elustiili juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heili Klandorf, Postimees Elustiil, juhataja
Heili Klandorf, Postimees Elustiil, juhataja Foto: Heiki Laan/erakogu

Mitut sorti jalavarje nii endale kui autole, suvel suveriided, talvel talveriided ka pidevalt pikkust viskavatele lastele. Mõned loomadki vajavad külmade tulles palitut. Ilutooted, mis on mõeldud kandmiseks pakasega või jahutama päikesepõlenud nahka, küttekulud, mis tõusevad kõrgustesse – küll me, eestlased, peame ikka rikkad olema! Rikkad ja rõõmsad, sest kui pole rõõmu, ei ole ka tervist, ja mis siis veel rikkusest rääkida!

Mis meid siis rõõmsaks ja rikkaks teeb? Elustiilil on paar ideed. Äkki on see uus kleit, mis sobib rikkalike kehakumeruste ümber kui valatud? Või hoopis rõõmsalt särav kalliskivi, millesse investeerida ja nii ehk oma rikkustki kasvatada. Võimalik, et elurõõmule, tervisele ja rikkusele annab lisa, kui teed väikese elulise ümberkorralduse: loobud autost ja hakkad jala käima, nagu teeb raadiotoimetaja Mari Rebane.

Eks igaühel ole oma rõõmuallikas, aga minu tegi viis aastat tagasi rõõmsaks üks pisike poiss, kes täna ütleb: «Emmele meeldib rahu ja vaikus ja rööm!» ning itsitab õ asemel öeldud ö peale oma kõhu kõverasse. Rõõmuks, rikkuseks ja terviseks polegi rohkem vaja!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles