Kristina Viirpalu alustas moeloomisega juba lapsepõlves

Esme Kassak
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristina Viirpalu
Kristina Viirpalu Foto: Erakogu

Moedisainer Kristina Viirpalu õmbles lapsena salaja ema rõivaid endale ümber, võis lugeda tema ajakirjale Kroonika antud intervjuust.

Mitmetele tuntud Eesti daamidele, nende seas ka presidendiprouale, kleite loonud Kristina Viirpalu puutus moeteemadega kokku juba maast madalast, olles lapsena abiks vanaemale tema moeateljees Antslas, kus üheks tema ülesandeks oli modelliks olemine.

Lapsepõlve tagasi vaadates leiab Viirpalu, et tänapäeva inimestel on väga palju õppida pärast sõda elanud inimeste säästlikkusest - kui tema vanaema suutis kolmest kleidist endale kostüümi õmmelda, siis tüdruk ise kippus salaja ema riiete kallale.

«Mul on hästi meeles üks tema roheline kõrge kaelusega sviiter, millest endale kleidi tegin,» meenutas ta, lisades, et tookord leppis ema saatusega, ent edaspidi peitis asju tütre eest igaks juhuks ära.

Pärast kooli lõpetamist Tallinna kolinud Viirpalu õmbles paremate võimaluste puudumisel ümber endale teise ringi rõivaid, praegu aga omab tuntud moedisainer kahasse Eva-Liisa Kriisiga Iida galeriid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles