Video: ahistamisvastane sotsiaaleksperiment oleks võinud halvasti lõppeda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ekraanitõmmis videost

Trollstation tegi Londoni metroos sotsiaaleksperimendi, et tõsta inimeste teadlikust seksuaalsest ahistamisest ühistranspordis. Paraku tekitas stseen nii palju sekeldust, et näitlejad pidid oma eesmärgi väga ruttu paljastama. 

Video alguses seisab naine rahvarohkes vagunis ja hoiab torust kinni. Tema külje alla nihkub teine näitleja, kes mängib tüüpiliselt käituvat ahistajat ja hakkab naisega füüsilist kontakti otsima. Esialgu astub naine mehest muudkui eemale ja nõuab korduvalt, et ta rahule jäetaks. 

Kui alguses ei tee kaasreisijad olukorrast palju välja, siis ühtäkki astub mitu meest korraga naise kaitseks välja ja kähmluse ära hoidmiseks peab näitlejanna tõe välja rääkima. Mõni kaasreisija peab sellist eksperimenti rumalaks.

Seksuaalne ahistamine on Londoni ühistranspordis suur probleem, mille vastu üritatakse võidelda mitmel rindel. Transport for London utsitab naisi seksuaalsest ahistamisest teada andma kampaaniaga #ReportItToStopIt, mis pole Trollstationi ettevõtmisega kuidagi seotud. Kampaania ametlikku videot on vaadatud praeguseks juba üle kahe miljoni korra. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles