Retseptivõistlus: gluteenivaba tatrajahuga šokolaadikeeks

FOTO: Merle Schneider / Erakogu

Postimehe naiseportaali ja Maxima retseptivõistlusele saatis oma retsepti lugeja Merle, kes ütleb, et tegemist on vaieldamatult tema lemmikuima keeksi retseptiga. 

«Olen seda teinud päris palju kordi, katsetades erinevate puuviljade ja pähklitega. See on ka minu mehe lemmik, sest ta ei söö gluteeni sisaldavaid tooteid,» selgitab Merle. «Kõik tuttavad ja sõbrad, kes on seda maitsnud ja kelleni info on jõudnud, armuvad sellesse kohe.» Merle on juba kolmandat aastat taimetoitlane ning selle aja jooksul paljude erinevate gluteenivabade küpsetistega eksperimenteerinud. «Olen näinud, kui ruttu see keeks laualt kaob. Tegemist võib lausa olla Guinessi rekordiraamatu väärilise kiirusega,» muigab naine.

Gluteenivaba suussulav tatrajahuga šokolaadikeeks

Vaja läheb:

  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 115 g võid
  • 4 muna
  • 55 g pruuni suhkrut
  • 1 spl. küpsetuspulbrit
  • 80 g maitsestamata jogurtit
  • 1 tl. vanillisuhkrut
  • 0.5 tl. soola
  • 100 g tatrajahu
  • 1 spl kookosjahu

Täidiseks võib katsetada erinevaid puuvilju ja pähkleid. Mina tegin selle keeksi, lisades ühe tükeldatud avokaado, peotäie kreeka pähkleid ja jõhvikaid ning granaatõuna seemneid.

Valmistamine:

Kuumuta ahi 180 kraadini. Sulata veevannil šokolaad ja või, kuni need on omavahel segunenud kreemjaks massiks. Lase jahtuda. 

Eralda munavalged munakollastest. Sega munakollased poole suhkru, jogurti  ja soolaga. Lisa segule šokolaadumass ja tatrajahu. Ühenda need omavahel. Vahusta munavalged,lisa lõpupoole pool suhkrust  ja vahusta kõvaks vahuks. Sega taigna hulka puuviljad ja pähklid ning munavalgevaht. Küpseta ahjus 30 minutit. Lase vormis 10 minutit jahtuda ja seejärel eralda vormist. Võib peale niristada ka glasuuri.

Glasuur

  • valget šokolaadi
  • maitsestamata toorjuustu
  • laimi mahla

Kuumuta pliidil kuni segu paksenemiseni ning vala keeksile.

Tagasi üles