Toidud, mis aitavad janu kustutada

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Toiduga saab katta umbkaudu 20 protsenti päevasest vedelikuvajadusest. Kui sul on raske piisavalt palju vett juua, võiksid süüa rohkem toitusid, mis sisaldavad rikkalikult vett.

Toitumisnõustaja Bonnie Giller toob Daily Mailis välja mõned viljad, mida peaksid rohkem sööma inimesed, kes ei taha piisavalt juua.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Kurk

Kurk on janukustutamiseks ideaalne vili, sest sisaldab koguni 97 protsenti vett. Tänu kurgi mahedale maitsele saab seda kombineerida väga paljude teiste toitudega. 

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Redis

Üllataval kombel on veerikas ka redis, milles on vedelikku 95 protsendi ringis. Redist on hea lisada salatile, aga seda kõlbab näksida ka niisama.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Tomat

Tomat pääseb veerikaste toitude nimekirja oma 94,5-protsendilise veesisaldusega. Tomatit lisatakse paljudesse toitudesse, nii suppidesse, kastmetesse kui ka võileiva vahele. Kirsstomateid on mugav pugida kergeks vahepalaks. 

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Roheline paprika

Paprikat on peamiselt saadaval nelja värvi - punast, oranži, kollast ja rohelist. Kõigil neil on omad ainulaadsed omadused, kuid just roheline paprika on neist kõige veerikkam, sisaldades 92 protsendi ulatuses vett. 

Scanpix
Scanpix Foto: Panther Media/Scanpix

Arbuus

Suvel on arbuus asendamatu maiuspala, millega saab nii keha kinnitada kui janu kustutada. Selles värskendavas viljas on 92 protsenti vett.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Greip

Greip näeb välja nagu apelsin, kuid on väga omanäoline vili. Sel on tugev kibe maitse, mida on raske teiste viljadega võrrelda, kuid uuringud on näidanud, et greibi söömine aitab kenasti kaalu langetada, sest hoiab veresuhkrutaseme stabiilsena. Peale kõige muu hea on selles ka 90, 5 protsenti vett.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles