Kuidas nahka päästa, kui jäid kogemata meigitult magama?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kim Kardashian tunnistas hiljuti, et tema magab aeg-ajalt meigitult. Vahel võib ju juhtuda, et unustad õhtul meigi maha võtmata, kuid ka paarist korrast piisab, et nahale tõsiselt liiga teha.

Meigiga magamine võib ummistada nahapoore, mistõttu muutuvad poorid suuremaks ja silmatorkavamaks. Ripsmed võivad tuši tõttu muutuda hapraks ja kuivaks, seega ripsmetuši eemaldamine kindlustab, et su ripsmed oleksid tervemad ja ilusamad, kirjutab Shape.com.

Meigiga magades riskid ka sellega, et sul võib tekkida silmapõletik ja erinevad nahaprobleemid. Peale selle ei saa naharakud end magamise ajal uuendada, kuna meik ja nahale kogunenud rasu ning mustus ei lase neil seda teha. Selle asemel hakkavad meigitooted hoopis naha sees elastseid kudesid ja kollageeni lõhkuma. 

Mõtle sellele nii: sel ajal, kui sina puhkad, tahab ka su nahk puhata. Tead ju küll seda mõnusat tunnet, kui ärkad pärast kosutavat ööund. Täpselt sama tunneb ka nahk, kui ta saab magada ja ärgata täiesti puhtana. Kui jätad selle olulise sammu vahele, muutub su jume inetumaks ja nahk pole kuigi õnnelik.

Mida võiks hommikul teha, kui oled kogemata jäänud meigitult magama?

1. Kõige olulisem on esimese asjana meik eemaldada. Loodetavasti oled juba meigitoodetega piisavalt kursis ja tead, milline meigieemaldaja sobib sinu nahatüübile kõige paremini. 

2. Järgmisena võiks võtta õrna ja rahustava näovee või puhastusvahu, millega nahka puhastada. Puhasta nahka korralikult, et meigijäänused ei hakkaks nahapoore ummistama. Seejärel loputa nägu sooja veega (mitte tulisega, see võib nahka kuivatada) ja patsuta rätikuga nahk kuivaks.

3. Selleks, et nahka toita ja turgutada, kasuta antioksüdantidega nahageeli või -seerumit. Kui oled nahale veidi geeli või seerumit tupsutanud, siis viimase asjana võiks kasutada ka mõnusat kreemi, mis moodustab nahale toitva kaitsekihi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles