Vali isadepäevaks hästi istuv ülikond

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Volkmann

Rocca al Mare Kaubanduskeskus korraldas Osta.ee keskkkonnas Eesti meeste hulgas palju tähelepanu äratanud oksjoni, mille raames läksid müüki kümme moekunstnik Liisi Eesmaa komplekteeritud meestekollektsiooni.

Enim elevust tekitasid ostjates just elegantsed ja soliidseid rõivaid – šikid pintsakud, ülikonnad ja aksessuaarid. Toetamaks Eesti meeste ja isade head maitset ning õigeid valikuid, tuletame meelde kuidas valida endale hästi istuv ülikond.

Pintsak

Ülikonna väga oluline osa on pintsak, sest see loob üldmulje. Oluline on leida õiged proportsioonid. Pintsak on paraja pikkusega, kui vabalt langeva käe sõrmed ulatuvad peaaegu pintsaku alumise servani. Kui panna nööbid kinni ja pintsakule tekivad voldid, tuleks otsustada suurema numbri kasuks. Lohakalt rippuvad seljaõmblused on märk valest suurusest ja lõikest.

Pikema ja avara kaelusega ning taljest kitsama töötlusega mudel muudab keha sihvakamaks. Pikk ja saledama figuuriga meesterahvas tundub kogukam, kui valib endale kinnisema kaeluse ja mitme nööbiga kuue. Kogukamatel meestel on soovitav klapiga taskuid vältida, mis lisavad kandjale visuaalselt kogukust veelgi juurde.

Pintsaku varruka ja särgi mõõdud on üksteisega sobivas proportsioonis, kui käe kõverdamisel küünarnukist jääb 1 cm särgi varrukast nähtavale. Särgi nööbid ja mansetid peavad alati kuue alt välja paistma.

Püksid

Õige pikkusega pükste säär asub 1 cm kõrgusel kinga kannast. Reegel kehtib ka juhul, kui pükste serv on üles keeratud. Heaks tavaks peetakse seda, kui üleskeeratav osa on 4 cm lai.

Kui püksivärvel on tagumisest õmblusest rohkem kui 4 cm keskkohast laiem, viitab see pükste liiga suurele numbrile. Pigem lase õmblejal püksivärvel kitsamaks õmmelda, ära hakka seda püksirihmaga korrigeerima. Tulemuseks võib olla liigselt krookis ja pungitav keskosa, mis ei ehi ühtegi kandjat. Kõhukama meesterahvale on abiks traksid, mis hoiavad püksid kenasti jalas. Kindlasti on tegemist väikese suurusega, kui taskud kipuvad nii-öelda kiskuma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles