Testime nahka!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naha testimine
Naha testimine Foto: Panther Media/Scanpix

Milline nahahooldus just mulle kõige paremini sobib? Mis oleks, kui teeks enne huupi katsetamist endale nahatesti ja saaks naha olukorrast korraliku ülevaate? Elustiili iluautor Helen Külaots uuris erinevaid naha testimise võimalusi – hulk nutikaid imemasinaid on sinu käeulatuses, et öelda, mida nahk vajab!

Naha hooldamises on toimunud paradigma muutus: varasem määrin-nahale-ükskõik-mis-hooldustoodet on asendunud sihipärase ja teadliku valikuga, mille eesmärgiks pole mitte ainult esteetika ja ilu, vaid eelkõige tunne, et enda nahas on hea olla, see on koostöö kandja ja kantava vahel. Sellisel mõtteharjal tüürib ka naha testimise mõiste, mis võimaldab määrata naha tüübi ning hetkeseisukorra ja selle järgi saab ilukonsultant soovitada ka õige hooldustoote. Ilutoodete kvantiteedile kodusel riiulil peab vastama ka isikustatud kvaliteet.

VÕIMALUSTE ALLEE

Nahka saab analüüsida masina või lihtsa vaatluse abil. Tänapäeva tehnikamaailmas on masinate kasutamine naha seisukorra testimisel täiesti tavaline. Kiirelt reageerivad aparaadid määravad naha tüübi ja niiskusesisalduse vägagi täpselt, sest need terased tehnosilmad näevad sügavamale naha sisse, kui tavavaatlus võimaldab. Masinatega testimine käib kiirelt ja paljudel juhtudel pole vaja isegi meiki eemaldada, see lihtsalt võetakse lõpptulemuste analüüsimisel arvesse. Üldjuhul on suuremates kauplustes kosmeetikabrändide pakutavad analüüsid kliendile tasuta.

terased tehnosilmad näevad sügavamale naha sisse, kui tavavaatlus võimaldab

Naha testimisel saab nõu professionaalselt konsultandilt või kosmeetikult, kes vilunud pilguga kaardistab naha probleemid ja soovid. Selliseid kasulikke nõuandeid jagavad paljud kosmeetikabrändid, tuleb lihtsalt konsultandi nööbist kinni haarata ja küsida. Kogenud vaatleja suudab analüüsida nahapooride suurust, rasusust ja värvi, olulised näitajad on ka naha elastsus, niiskusesisaldus ja karedus, mida saab tunnetada sõrmedega katsumisel.

Personaalse lähenemise alternatiiviks on tehisintellekt ja internet, kust võib leida erinevaid kirjeldusi naha seisukorra määramiseks – väga head lahendust pakub näiteks Dr. Hauschka, mille kodulehel oleva skeemi abil saab oma nahka uurida ja mõista, et teadlikumalt sihitud hooldustoote suunas jalutada.

Foto: PantherMedia

ILUABI MASINAPARK

Kiehl’s Nahahoolduse ekspert - Kiehl’s peab naha seisukorra testimist lausa enda trumbiks. «Kuna näonahk on vastavalt elustiili või aastaaegade vaheldumistele muutlik, võiks julgelt naha seisukorra ülevaatustel käia mitu korda aastas,» julgustavad Kiehl’si spetsialistid. Kaubamaja ilumaailmas tehtav Kiehl’si nahatüübi test võtab aega kõigest 20 sekundit ja annab aimu naha rasueritusest. Teine, spetsiaalse aparaadiga tehtav niiskustest paljastab halastamatult naha kuivuse taseme – ka väga rasune nahk võib januneda kuivuse käes ehk vajada head niisutavat kreemi.

Biotherm - Nutitelefoni meenutav seadeldis annab kiirelt ülevaate nii akne, kortsude, pooride, rasu, elastsuse, melaniini kui ka punetuse seisukorrast. Kuidas see siis töötab? 30-kordse suumiga kaamera asetatakse hetkeks nahapinnale ja ekraanile ilmub lihtsasti arusaadav vastus naha olemusest, mis kuvatakse ka viisnurkse diagrammi näol. Põnev! Seepeale näitab masin ka kliendi naha erinevust ideaalist, mis pole kivisse raiutud staatiline näidis, vaid arvestab loomulikult ka vanust ja sugu. Biothermi nutiaparaat ootab kõiki testima Tallinna Kaubamajja.

Sensai - Ekraani ja sensoritega varustatud aparaat näitab suurendatult ära nahapinna probleemid, tuvastab kuivuse, analüüsib poore ja kortse ning annab kokkuvõttes näonahast põhjaliku ülevaate. Sessiooni käigus saab ka klient ekraanil silma peal hoida ja suurendatud versioonis oma nahka hinnata – oma silm on kuningas!

Lancôme - Sõit ajamasinaga on nüüd võimalik! Lancôme’i nahaaparaat Kaubamajas töötab natuke teisel põhimõttel kui eelnevad isendid ja annab kliendile miniversioonis salongikülastuse. Esialgu kantakse puhastatud nahale Lancôme’i seerumit ning seejärel hakkab masin õrnalt nägu masseerima, silitama, värskendama ja töötlema! Pärast protseduuri on nahal sama tunne nagu seerumi kahenädalasel tavakasutusel – hüpe tulevikku ongi tehtud!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles