Miks ei tasuks kartuleid külmkapis hoida?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui oled siiani kartuleid külmikus hoidnud, siis ilmselt oled ilma jäänud kartulite tõeliselt heast maitsest.

Paljud inimesed hoiavad kõiki toiduaineid – kaasa arvatud puu- ja juurvilju – külmkapis. Arvatakse, et sel moel säilivad mõned toiduaineid kauem ja paljude toiduainete puhul vastab see ka tõele. Ent mõned toiduained tuleks külmikust eemale hoida, teiste seas näiteks leib, kartulid ja sibulad, kirjutab Huff Post.

Ekspertide hinnangul ei tasuks hoida kartuleid kohas, kus on temperatuur madalam kui seitse kraadi, kuna nii jahedas kohas muutub kartulis olev tärklis suhkruks. Sellest tulenevalt muutub kartuli maitse tavapärasest magusamaks ja muutub ka kartuli värv. Kuna tavaliselt on külmkapis temperatuur viis kraadi, siis ei tasuks kartuleid üldse külmikusse panna.

Kartuleid tuleks hoida jahedas, kuivas ja pimedas kohas. Kartulid võiksid olla paberist kotis. Kui kartuleid hoida kilekotis, mil pole auke sees, võivad kartulid mädanema hakata ja kindlasti ei tohiks kartuleid pesta. Liigne niiskus kiirendab samuti kartulite riknemist. Pesemisele võib mõelda alles vahetult enne kartulite söögiks ette valmistamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles