19 põhjust, miks paarid talvel tülitsema kipuvad

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Nagu lõputust hallusest ja pimedusest oleks vähe, tundub, et ka koduseinte vahel kisub õdusate sügisõhtute veetmise asemel hoopis tujukaks tülitsemiseks.

Female First leidis 19 põhjust, miks paarid sügisel tülli ajavad.

  1. Külmetushaigused. Vähem aega ja jaksu intiimsusteks, lisaks on ääretult raske seksi nautida, kui sul nina on nii tatti täis, et hingatagi ei saa.
  2. Kõrged kommunaalarved. Aga nii jube külm on, et mõtlemata torkad lisaradika järele... et siis ehmatusega järgmisel kuul hambaid krigistada, kui elektriarve saabub.
  3. Pimedus. Kumbki teist ei taha üles ärgata, sest kuidagi väsinud on olla, väljas on ju veel pime ka... Lõpuks jääte mõlemad tööle hiljaks, olles enne paraja hulga aega dušiaja jagamise pärast näägelnud.
  4. Ilm. Ilm muudab kõik, mis sa teed, väljakutseks: raske on minna tööle, poodi või lihtsalt juba ka kodust välja.
  5. Jõuluturud. Sa vead end vastutahtsi jõuluturgudele ja pühadešopingule, sest sa oled igal aastal käinud ning loodad, et see loob pühademeeleolu. Tegelikkuses ajavad rahvamassid sind öökima ja sa tahaks momentaanselt põgeneda.
  6. Pühademuusika. Ja siis veel hakkab su partner kodus «Aisakella» ümisema...! Argh!
  7. Jõulueelarve. Sul pole kunagi raha ning ometi pead sa leidma nüüd veel lisasummad jõulukingituste jaoks, nii ei jää sul üldse aga raha üle, et kulutada seda teie kahe peale.
  8. Varem ärkamine, et auto sooja panna. Veel üks nõme põhjus, miks pead kaisust hommikul varem välja ronima – et auto sooja panna ja esiklaas härmatisest puhtaks nühkida.
  9. Sügismasendus. Pime aeg tekitab paljudes inimestes hooajalist depressiooni. Isegi kui te tavaliselt suudate üksteise meeleolu parandada, siis talvel on see kuidagi eriliselt raske.
  10. Kellakeeramine. See ajab sassi su bioloogilise kella, lisaks ei viitsi kumbki teist käsitsi seinakellasid õigeks keerata, nii et sa ei tea kunagi enam täpselt, mis on õige aeg.
  11. Kõik on tujust ära. Mis tähendab, et te kipute ka omavahel nääklema ja pingeid teineteise peal välja elama.
  12. Ilmadraama. Tavaliselt on suhtes üks, kes esimest lund nähes rõõmust hundiratta viskab ning teine nina vingu tõmbab ja kurdab, et küll see lumi tuli jälle ootamatult ning üleüldse, autoga on nüüd ju võimatu sõita...
  13. Ta ei pane end riidesse. Kõigepealt ütled sa oma partnerile, et jumala eest, pane normaalselt riidesse, müts pähe, sall kaela. Ta keeldub ja hiljem pead sa päev otsa kuulama kurtmist, kui külm ja ebamugav tal olla on.
  14. Ummikud. Mida kehvemad ilmad, seda rohkem ummistavad tipptunnil liiklust vanemad, kes oma võsukesi autoga kooli veavad. Sa tead, et ühel päeval olete samasugused, aga praegu ei suuda te endas kaastunderaasu leida ning see hoopis ärritab teid.
  15. Liiklemine. Ja kõigil eelolevatel põhjustel (auto soojendamine, ummikud, kehvemad teeolud) pead sa ärkama tund varem, et normaalsel ajal tööle jõuda, mis tähendab, et saad tund aega vähem kaisus olla kui suvisel ajal.
  16. Telekast pole midagi head. Ja te avastate, et vahite mingeid jubedaid telesõude kordusi või käib mingi kanali pealt viiesajandat korda «Kaks ja pool meest» esimese hooaja kordus ja su pea plahvatab.
  17. Nutitelefonid ja kindad. Nutifone pole lihtsalt võimalik tavakinnastega käsitseda – kui kumbki teist just ei muretsenud spetsiaalseid nutitelefonisõbralikke kindaid. Kui te seda aga ei teinud, siis kuhjuvad vastamata kõned ja frustratsioon, sest kallimat ei saa kätte siis, kui vaja oleks.
  18. Igavene vihmavari. Kas täna sajab? Kui, siis mida? Igaks juhuks tuleb vihmavari kindlasti kaasa võtta. Siis keegi koperdab selle otsa või torkab teist, jälle tüli majas.
  19. Väljas käia on kulukas. Kõik maksab rohkem kui tavaliselt ja üldsegi on väljas külm ja vastik ning järgmisel hetkel on käes veebruar ning te pole jõudnud ühtegi korda nädalavahetusel kodust välja.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles